"Mamy Blue": Ναπολετάνικη πίτσα σε σιτσιλιάνικο σκηνικό

Το νέο ιταλικό στέκι της Γλυφάδας ειδικεύεται στην πίτσα, με το λεπτό και μαστιχωτό ναπολετάνικο ζυμάρι 36-48ωρης ωρίμανσης να θέτει σωστές βάσεις για παρεΐστικες απολαύσεις, τα ζυμαρικά που συμπληρώνουν το τραπέζι, όμως, θέλουν ακόμη αρκετή δουλειά.

Mamy Blue

Οι φορτωμένες λεμονιές είναι το πρώτο πράγμα που γεμίζει το μάτι στο νέο μαγαζί - γωνία της Άνω Γλυφάδας, και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Διατρέχουν τη μεγάλη σάλα απ’ άκρη σ’ άκρη της, με τις φυλλωσιές τους να πλέκουν έναν πράσινο ουρανό κατάστιχτο από κίτρινες πιτσίλες, που σκορπούν στο χώρο ακριβώς εκείνη την καλοκαιρινή, σιτσιλιάνικη αύρα που χρειαζόμασταν, το μουντό χειμωνιάτικο απόγευμα που επισκεφτήκαμε το "Mamy Blue". Ύστερα, το βλέμμα μαγνητίζει η Σοφία Λόρεν – ή, έστω, η τοιχογραφία της – που εποπτεύει το χώρο από τη μια πλευρά, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να επιστρέφει το χαμόγελό της από την απέναντι. Κι έπειτα, τα πιάτα και τα κεραμικά με τα ζωηρά χρώματα που κρέμονται στους τοίχους και πλαισιώνουν τον επιβλητικό ξυλόφουρνο που έφτασε εδώ απ’ ευθείας απ’ την Ιταλία, για να αγκαλιάσει με τη θέρμη του τα ζυμαράκια που ωριμάζουν οι pizzaioli του "Mamy Blue" για 36 με 48 ώρες, πριν τα απλώσουν για να τα σκεπάσουν με ένα σωρό εκλεκτά καλούδια.

Mamy Blue

Λεπτή σα χαρτί, αφράτη και μαστιχωτή, η ναπολετάνικη ζύμη του "Mamy Blue" είναι μια από τις πολύ καλές της Αθήνας, κι η φοκάτσια, που έρχεται φουσκωτή και τουρλωτή, πασπαλισμένη με βότανα και ελαιόλαδο κι αρωματισμένη όσο πρέπει απ’ το άρπαγμα του ξυλόφουρνου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να το διαπιστώσετε. Δοκιμάστε την έτσι σκέτη, κι ύστερα προχωρήστε με τα toppings, κατά προτίμηση με μινιμαλιστική προσέγγιση, όπως η πίτσα με ricotta και prosciutto cotto, ή η Modena με μορταδέλα, μοτσαρέλα Fior di Latte και πέστο – πιο πληθωρικές επιλογές που δοκιμάσαμε, όπως η Mamy Blue, με gorgonzola, guanciale και καραμελωμένο κρεμμύδι, θέλουν ακόμη δουλειά στην ισορροπία τους.

Διαβάστε Επίσης

Πλάι τους βάλτε το μοσχαρίσιο καρπάτσιο, που σερβίρεται αλλά ιταλικά, τυλιγμένο γύρω από τραγανή ρόκα, με το πικρούτσικο λαχανικό να κάνει ωραία αντίστιξη τόσο στο αφράτο δάγκωμα, όσο και στη βουτυρένια γλύκα του κρέατος, ενώ άφοβα προχωρήστε και στη burrata με καπνιστό παντζάρι και καβουρδισμένα φουντούκια, που παντρεύει ορεκτικά τη σπινταρισμένη γλύκα του κηπευτικού με τη δροσερή, βουτυρένια δροσιά του αρχοντικού τυριού.

Mamy Blue

Τα arancini με ραγού, αν και λίγο φορτωμένα στο πανάρισμά τους, έχουν αεράτη μπουκιά με ωραίο κράτημα στο ρύζι και η κρέμα παρμεζάνας δίνει βάθος στη νοστιμιά, όμως τα ναπολετάνικα κεφτεδάκια, παρ’ ότι αφράτα κι αρωματικά, δεν είναι εξίσου συναρπαστικά, μια κι η ντοματένια σάλτσα που τα αγκαλιάζει είναι ανεπεισοδιακή και μονοδιάστατη. Τα δε ζυμαρικά, που έχουν προστεθεί στο μενού ως λύση… ανάγκης και τους φαίνεται, χρειάζονται ολική αναθεώρηση: η κουζίνα δε χρησιμοποιεί καθόλου τηγάνια, όπως μας ενημέρωσαν, κι έτσι οι επιλογές σε pasta, που είναι εκεί για όποιον δεν θέλει πίτσα (!) ετοιμάζονται αποκλειστικά al forno και κομματάκι άγαρμπα, όπως μαρτυρούν οι σκληρές "αρπαγμένες" ακρούλες τους. Ένα κενό που ελπίζουμε σύντομα να συμπληρωθεί, διαφορετικά οι λάτρεις της πίτσας σίγουρα θα βρουν μια μόνιμη θέση στο χάρτη τους για το "Mamy Blue", όσοι αναζητούν όμως μια ολοκληρωμένη ιταλική πρόταση, πιθανότατα θα πατήσουν skip.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.