Κυριακάτικα μεσημέρια και πάλι στον "Βασίλαινα"

Το διαχρονικό εστιατόριο δίνει άλλη γεύση στην πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

​​​​Βασίλαινας, μεσημέρια Κυριακής

Δε χωρά αμφιβολία πως ο "Βασίλαινας" είναι ένα από τα πιο διαχρονικά σημεία συνάντησης για όσους αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις, με μία αδιάκοπη πορεία 100+ ετών, γεμάτη σταθερές αξίες, νοστιμιά και μεράκι. 

Από το 1920 και τις γειτονιές του Πειραιά μέχρι το σήμερα και εστιατόριο της οδού Βρασίδα, ο Βασίλαινας υπηρετεί την ελληνική κουζίνα με σεβασμό στη βιωσιμότητα και την παράδοση αλλά με βλέμμα ανοιχτό προς την καινοτομία. Στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Γαρνέλης.

Ήδη από την περασμένη Κυριακή, ο "Βασίλαινας" επιστρέφει στη σκιά του πάλαι ποτέ 'Χίλτον' για τα γνωστά μεσημεριανά του γευστικά sessions (13.00-17.00), προσφέροντας μία ιδιαίτερη προοπτική για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας. 

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Η θάλασσα εδώ φυσικά πρωταγωνιστεί, με την περίφημη ταραμοσαλάτα, τον μπακαλιάρο σε κρούστα, τα μπαρμπούνια σαβόρο, το ταρτάρ τόνου, την αχινοσαλάτα, το λαβράκι καρπάτσιο, το ψητό καλαμάρι με σουτζούκι Δράμας, το γιουβετσάκι γαρίδας και τα φρέσκα ψάρια να είναι μερικές μόνο από τις top επιλογές, την ίδια στιγμή που πλαισιώνονται με προτάσεις σαν το ταρτάρ μόσχου, το αρνί picanha με μελιτζάνα, πλιγούρι, harissa, σάλτσα σταφίδας και λεμόνι, το κόντρα φιλέτο και το αβγό με πατάτα Νάξου, τρούφα και απάκι Κρήτης που ικανοποιούν τους επισκέπτες οι οποίοι κινούνται πιο πολύ στη στεριά.

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.