Ένα σπέσιαλ ρούμι για τα 30 χρόνια των Χρυσών Σκούφων

Το εκλεκτό Flor de Caña απογείωσε την εορταστική ατμόσφαιρα κατά την επετειακή απονομή των Χρυσών Σκούφων αλλά και τη βραδιά της ανακοίνωσης των ειδικών βραβείων Top Notch.

Flor de Caña

Είναι μια χρονιά πολύ σημαντική για την ελληνική γαστρονομία αυτή που πλησιάζει προς τη λήξη της καθώς ο εμβληματικός θεσμός των Χρυσών Σκούφων γίνεται 30 ετών. Η τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στις πολυτελείς σάλες του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία" θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη όσων την έζησαν καθώς το συναίσθημα και η συγκίνηση πραγματικά περίσσευαν, ενώ το εξαιρετικό δείπνο που ακολούθησε τις βραβεύσεις μαγείρεψαν ιδιοχείρως οι πλέον σημαντικοί σεφ της γαστρονομικής μας σκηνής. 

Flor de Caña

Σε μια τέτοια επετειακή βραδιά, οι Χρυσοί Σκούφοι δεν θα μπορούσαν παρά να σερβίρουν στους προσκεκλημένους τους ένα εκλεκτό ρούμι που κι εκείνο ωριμάζει εξίσου γοητευτικά. Πρόκειται για το Flor de Caña rum 12, ένα premium παλαιωμένο ρούμι με ιστορία που ξεκινά το μακρινό 1890 από την Νικαράγουα και το μόνο του είδους με διεθνείς πιστοποιήσεις για το χαμηλό του αποτύπωμα στο περιβάλλον και τις πρακτικές αλληλέγγυου εμπορίου που εφαρμόζει. 

Flor de Caña

Εκτός αυτών, παλαιώνει για 12 χρόνια προβάλλοντας νότες από ξύλο, βανίλια και ψημένους ξηρούς καρπούς, αλλά και γοητεύοντας όσους το δοκιμάσουν χάρη στην ήπια και καλά ισορροπημένη επίγευση που προσφέρει. Το απαλό Flor de Caña rum 12 έρεε όμως άφθονο και κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των ειδικών βραβείων Top Notch που έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά στο "Grand Hyatt Athens". Οι καλεσμένοι το απόλαυσαν σκέτο, αλλά και σε ένα πολύ δροσιστικό Spritz με βερμούτ και τόνικ που έκλεψε τις εντυπώσεις. 

Flor de Caña

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.