Ένας 'Zohos' φυτρώνει στο αθηναϊκό κέντρο

Το νέο εστιατόριο του 'Electra Palace Athens' βάζει στο επίκεντρο τη γη και τη θάλασσα της Ελλάδας, ανατρέχοντας σε μαγειρικές ρίζες.

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens

Ένα μάλλον κοινό μυστικό όσον αφορά τα εντός του αθηναϊκού κέντρου γευστικά δρώμενα, είναι η αξιόλογη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα εστιατόρια του ξενοδοχείου 'Electra Metropolis Athens', όπου τόσο το χαλαρό και burger-oriented 'Λοbby' όσο και το δημιουργικό 'Metropolis Roof Garden', έχουν κάτι να πουν, το καθένα καβαλώντας το δικό του μήκος κύματος. Σε αυτά αλλά στο έτερο σποτ φιλοξενίας της γνωστής αλυσίδας, το 'Electra Palace', έρχεται να προστεθεί το 'Zohós'.

'Zohós' όπως ζοχός

Το άγριο χόρτο με τα οδοντωτά φύλλα που συναντάται σχεδόν σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία και τα νησιά είναι αυτό που βαφτίζει το νέο εστιατόριο, το οποίο βρίσκει έδρα σε έναν όμορφα διαμορφωμένο κήπο, με τραπεζάκια μοιρασμένα σε επίπεδα και ένα άκρως ευχάριστο περιβάλλον. 

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 3

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 8

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 10

Ακριβώς εκεί, ο executive chef Σάκης Βενέτης μαζί με τον chef de cuisine Χάρη Αντωνόπουλο, αντλούν έμπνευση από την ελληνική φύση, ερμηνεύουν δημιουργικά το γενικότερο πνεύμα του μεζέ και ραφινάρουν τη συνήθεια του κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού, με πιάτα που ποντάρουν σε προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες από μικροπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και ψαράδες.

Όλα εδώ προσεγγίζονται με την ιδιαίτερη φροντίδα που επιτάσσει ο σεβασμός στην παράδοση αλλά και σύγχρονες τεχνικές, σε ένα γενικότερο πλαίσιο zero waste και nose-to-tail φιλοσοφίας.

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 5

Η επί το έργον μετάφρασή τους είναι προτάσεις σαν την ενδιαφέρουσα εκδοχή του γαύρου μαρινάτου που τυλίγει άγρια χόρτα και τα δύο μαζί σκεπάζονται με ένα dressing πράσινης πιπεριάς ή τα α λα dumplings στην εμφάνιση μυρωδάτα χορτοπιτάκια με πετιμέζι ροδιού, μάραθο και μαύρο σκόρδο.

Προχωρώντας στα ενδότερα του μενού, βρήκα θαυμάσια ιδέα (που συναντά προφανώς και μία πολύ καλή εκτέλεση) την κρεμμυδόπιτα Καρπάθου με χειροποίητο προσούτο προβατίνας μαζί με τα στοιχεία που της δίνει μία πάστα αμυγδάλου που παίζει στο πλάι. 

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 9

Στην περίπτωση του καλού ψητού καλαμαριού, η ουσία του μάλλον χάνεται πάνω σε μία πληθωρική ρεβιθάδα Σίφνου (σε κρέμα), σε αντίθεση με τις καλοτηγανισμένες κροκέτες μπακαλιάρου, με την έξοχη πάστα από πιπεριά Φλωρίνης - που στον αντίποδα με το προηγούμενο πιάτα, θα μπορούσε να είναι περισσότερη. 

Τέλος, όσον αφορά τα επιδόρπια, τις εντυπώσεις κερδίζει το παγωτό αγριομάραθο που συνοδεύει την πορτοκαλόπιτα. Στα συν η περιεκτική λίστα κρασιών και τα home cocktails με ελληνικά αποστάγματα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zohós

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (ξεν. «Electra Palace Athens»), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.