'Le Pizze di San Gennaro': Προσεχώς κορυφαία ναπολιτάνικη πίτσα στη Νέα Σμύρνη

Ο Μάρκο Τζεναμπόνι επιστρέφει με ένα νέο εστιατόριο στις 20 Οκτωβρίου για να κάνει αυτό που γνωρίζει άψογα.

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι στη Νέα Σμύρνη © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Μάρκο Τζεναμπόνι μόνο άγνωστο όνομα δεν είναι στα γευστικά δρώμενα της πόλης, καθώς αποτελεί έναν από τους μαέστρους της ναπολιτάνικης πίτσας στα μέρη μας. Παρότι Μιλανέζος, έδειχνε ανέκαθεν ιδιαίτερη συμπάθεια στον ιταλικό Νότο και το πιο δημοφιλές έδεσμά του. Πολύ σύντομα και πιο συγκεκριμένα από τις 20 Οκτωβρίου, θα ανάψει ξανά τον ξυλόφουρνό του για να σερβίρει τις λιτά απολαυστικές πίτσες του στο 'Le Pizze di San Gennaro'.

Το -προσεχώς- εστιατόριο βαφτίζεται από τον άγιο-προστάτη της Νάπολης, Σαν Τζενάρο, η εκκλησία του οποίου κατασκευάστηκε το 1745 και βρίσκεται εντός του πάρκου που περιβάλλει το Museo e Real Bosco di Capodimonte. Ο εν λόγω όσιος λοιπόν συναντάται και στο λογότυπο της επιχείρησης, που θα στεγαστεί στο σημείο του πάλαι ποτέ 'Vincenzo'. 

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εκεί, ο σεφ Τζεναμπόνι και η ομάδα του φτιάχνουν έναν ατμοσφαιρικό και άνετο χώρο που θα θυμίζει σε όλα Ιταλία, με έναν όμορφα διαμορφωμένο χειμερινό κήπο και ασφαλώς τον ξυλόφουρνο σε περίοπτη θέση. Από τον τελευταίο θα προέρχονται και οι πίτσες με τη λεπτή και μαλακιά ναπολιτάνικη ζύμη που θα φτιάχνεται φρέσκια καθημερινά και θα ωριμάζει για 1 έως 3 ημέρες, πριν σκεπαστεί με ενδιαφέροντα made in Italy toppings, σε αρκετές εκδοχές. 

Καθημερινά, θα σερβίρεται και ένα πιάτο ημέρας, ελαφρώς πιο γαστρονομικό (από ριζότο κι πάστα μέχρι κρέας ή ψάρι κ.α.) αλλά πάντοτε βασισμένο στην ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.


Info

Ευξείνου Πόντου 172, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9339127
Ανοιχτά Τρ.-Παρ. 13.00-15.30 και 18.00-23.45, Σαβ. 13.00-23.45, Κυρ. 13.00-23.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.