Ο Παναγιώτης Σιαφάκας αναλαμβάνει την κουζίνα του "Artisanal"

Η κουζίνα του εστιατορίου, που κατάφερε να διακριθεί μέσα στο ανερχόμενο ρεύμα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, περνάει στα χέρια του Παναγιώτη Σιαφάκα, που φιλοδοξεί να την κάνει οικογενειακή ελληνική.

Artisanal © Λεωνίδας Τούμπανος

Κλείνουν εννέα χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Δημητριάδης ανέλαβε την κουζίνα του "Artisanal" καταφέρνοντας να το κάνει να διακριθεί μέσα στο ανερχόμενο ρεύμα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Ο κύκλος αυτός ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου με αγάπη και από τις δύο πλευρές, και νέα σχέδια μπαίνουν μπροστά. "Μόλις συμφωνήσαμε να αναλάβει τις γεύσεις του 'Artisanal' ο Παναγιώτης Σιαφάκας που τον έχουμε γνωρίσει από τους Nomade et Sauvage" μου λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος "και η κουζίνα μας θα είναι οικογενειακή ελληνική". Ο Σιαφάκας που αναλαμβάνει το εστιατόριο με πολύ κέφι μού υπογραμμίζει "θα μαγειρέψω τα ηπειρώτικα βιώματά μου, τα φαγητά μου που έφτιαχνε η μάνα μου και η γιαγιά μου. Μου αρέσει πολύ η κοτόσουπα, και θεωρώ βασίλισσα την προβατίνα. Θα δώσουμε έμφαση σε εξαιρετικά εποχιακά υλικά. Το καλοκαίρι, στον κήπο, σχεδιάζουμε να φτιάξουμε μπάρμπεκιου με ανοιχτή φωτιά".

Υπομονή μέχρι το Νοέμβρη…

Artisanal
© Dimitris Antonopoulos

Περισσότερες πληροφορίες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.