Κάτι τρέχει στην Αμύντα

Πώς ο μικρός δρόμος ανάμεσα στην πλατεία Προσκόπων και την Αρχελάου μαγνητίζει το ενδιαφέρον.

Οδός Αμύντα Παγκράτι εστιατόρια

"Η ποια;", πιθανότατα να αναρωτιέσαι ακούγοντας το όνομα του δρόμου που συνδέει τη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου με τη διάσημη πια Αρχελάου, με ενδιάμεσο σταθμό την πλατεία Προσκόπων. Κι όμως, η μικρή αυτή οδός έχει το ενδιαφέρον της, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό εσχάτως και στο opening προ ολίγων εβδομάδων του "Άκρα" - ενός εκ των πιο πολυσυζητημένων αφίξεων του 2023. Στην Αμύντα λοιπόν, για 6 στάσεις.

"Άκρα" 

Άκρα

Η κατά πολλούς "Μούργα των Αθηνών" είναι ο λόγος που ο συγκεκριμένος δρόμος μπαίνει στο ραντάρ, ούσα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της χρονιάς. Η σύμπραξη Σπύρου Πεδιαδιτάκη - Γιάννη Λουκάκη έχει γεννήσει ένα εστιατόριο-πείραμα όπου συναντώνται η προχωρημένη τεχνική και η πιο αυθόρμητη μαγειρική. Κουζίνα και το αλωνιού και του σαλονιού αλλά και θαυμάσια εδέσματα και γλυκά, από νωρίς το πρωί.

"Frater & Soror"

Από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά της πόρτες του, καλωσορίζοντας άπαντες στην "αδερφότητα", τo all day spot προκάλεσε αίσθηση για όλους τους σωστούς λόγους, φέρνοντας τρομερό hype στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Προσκόπων. Συνεχίζει μέχρι σήμερα με έξοχα G&Ts και προσεγμένο φαγητό.

"Τρίγωνο"

Τρίγωνο καφενείο Παγκράτι

Εκεί όπου η Αμύντα συναντά την Αρχελάου, το "Τρίγωνο" είναι από εκείνες τις περιπτώσεις των μαγαζιών που δείχνουν να υπήρχαν από πάντοτε στο ίδιο σημείο. Παρότι μετρά περίπου 10 έτη ζωής, μπορεί κλασικό στέκι της γειτονιάς, με ατμόσφαιρα έντονου socializing στα μαρμάρινα τραπέζια του και γευστικούς, σχεδόν σπιτικούς μεζέδες.

"Musique Cafe and More"

MUSIQUE CAFE AND MORE

Στο τρίστρατο Αρχελάου - Αμύντα - Αρριανού, το all day κλασικό σημείο της γειτονιάς, απλώνει τα τραπεζάκια του στην άνετη αυλή, φιλοξενεί mix n' match κοινό και προσφέρει νέα ελληνο-μεσογειακά εδέσματα, με πολλές από τις πρώτες ύλες του να προέρχονται από τη Νάξο.

"The Vegan Vandal"

Μία από τις πιο αξιόλογες vegan προτάσεις ολόκληρης της πόλης. Το "Vegan Vandal" ισορροπεί ανάμεσα στο street food και το comfort, παραλλάσσοντας δημοφιλέστατες συνταγές από burgers και nuggets μέχρι παραδοσιακές πίτες.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.