Καλοκαίρι στην Καραϊβική; Στα TGI Fridays™ το ζήσαμε

Αυτό το καλοκαίρι, τα TGI Fridays™, μας παρασύρουν σ’ ένα γευστικό ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου, από την Τζαµάικα ως τις Μπαχάµες. Ετοιμάσου για επιβίβαση. Σε λίγα λεπτά θα βρίσκεσαι στην Καραϊβική.

TGI Fridays™

Στοιχηματίζω ότι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό, μόλις ακούς τη λέξη Καραϊβική, είναι μια σαγηνευτική απεραντοσύνη από λευκές παραλίες πούδρα με τιρκουάζ νερά, διάσπαρτους κοκοφοίνικες και αιώρες που κουνιούνται υπνωτιστικά. Πλέον, όμως, αυτόματα θα σου έρχεται και η εικόνα των TGI Fridays™ γιατί κατάφεραν να εκμηδενίσουν τις αποστάσεις και να γεμίσουν το φετινό καλοκαίρι μας με εξωτική διάθεση, με ένα νέο τίκι μενού και τροπικά cocktails, χάρμα οφθαλμών και γεύσης.

Όταν το εισιτήριο κατέφτασε στα χέρια μας, το ημερολόγιο έδειχνε 14 Ιουνίου και η πτήση με προορισμό τα Caribbean Vibes ήταν έτοιμη για απογείωση. Η διάρκεια του ταξιδιού μας; Τρεις ολόκληροι μήνες αλλά για πρώτη φορά δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως ευχηθούμε, μάλιστα, να είναι ακόμη πιο μακρύς ο δρόμος (κι ας μην καταλήξουμε στην Ιθάκη).

TGI Fridays™

Ένα εξωτικό σκηνικό είχε στηθεί στην καταπράσινη αυλή των TGI Fridays™ στην πλατεία της Κηφισιάς. Στην είσοδο κορίτσια με φλοράλ στεφάνια στα μαλλιά και πολύχρωμα κολιέ μας καλωσόρισαν on board με πολύ ανέμελη διάθεση και μας έδειξαν το δρόμο για την… Καραϊβική με κάποια απαραίτητα stop για να μπούμε στο τροπικό κλίμα!

TGI Fridays™

Πρώτη στάση για ένα Panama hat, handwritten με το όνομά μας, δεύτερη στάση για χειροποίητα χρωματιστά βραχιόλια για χέρια και πόδια και κολιέ με κοχύλια της θάλασσας που φτιάχνονται μπροστά μας και τρίτη στάση για να μας κάνουν πλεξούδες τα μαλλιά. Το αποτέλεσμα; Ένας κήπος γεμάτος άτομα που εμφανισιακά –τουλάχιστον- είχαν τερματίσει το Caribbean mood. Είχε έρθει η ώρα να περάσουμε στο παρασύνθημα. Τουτέστιν, φαγητό και ποτό. Άλλωστε στην Καραϊβική το ρούμι ρέει άφθονο ενώ το φαγητό αποτελεί ανέκαθεν το καλύτερο όχημα για να εξοικειωθούμε με την κουλτούρα του τόπου.

TGI Fridays™

Η αρχή έγινε με τα πρωτοποριακά Tiki Pospicle Mojitos, τις νέες εξωτικές γεύσεις των Caribbean Vibes, που σερβίρονται μαζί με δροσιστικές γρανίτες με ρούμι, για τοαπόλυτο  summer dipping μέσα στο cocktail σου – κάθε γουλιά και ένα έξτρα κύμα δροσιάς! Τα δοκιμάσαμε και τα τρία πριν από σένα για σένα. Σαν βγεις στον πηγαιμό για τα TGI Fridays™ αυτό το καλοκαίρι επίλεξε το φρουτώδες Mango Popsicle Mojito με Havana Club Añejo 3 Años, mango, φρέσκο χυμό λεμονιού και lime, φύλλα δυόσμου με τη γρανίτα Mango για topping και thank me later! Εναλλακτικά, δροσερή δουλίτσα γίνεται και με το τροπικό Coconut Popsicle Mojito με Havana Club Añejo 3 Años, Malibu, καρύδα, φύλλα δυόσμου και φρέσκο lime, με μια δροσιστική γρανίτα Coconut Lime βουτηγμένη μέσα του ή το Passion Mojito με Havana Club Añejo 3 Años, passion fruit, φρέσκο χυμό λεμονιού και lime, νέκταρ αγαύης και φύλλα δυόσμου, που δε συνοδεύεται από γρανίτα αλλά αρκεί μία γουλιά για να σε μεταφέρει εξίσου στον παράδεισο, δηλαδή πάνω σε μια αιώρα σε κάποια αμμουδερή παραλία της Καραϊβικής να απολαμβάνεις το cocktail σου.

TGI Fridays™

Αλλά νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και το Caribbean mood απαιτεί πολύ χορό. Γ’ αυτό και στα τραπέζια κατέφταναν πιάτα με μοσχοβολιστές λιχουδιές όπως τα Jamaican Beef Empanadas, τα τραγανά πιτάκια με τη χειροποίητη γέμιση μοσχαρίσιου κιμά, πιπεριές habanero και φρέσκο τζίντζερ, συνοδείας Caribbean salsa ή οι Bahamas Coconut Shrimps, οι τραγανές τηγανητές γαρίδες παναρισμένες με νιφάδες καρύδας, panko και το μείγμα μπαχαρικών jerk spices, με σος μάνγκο και pineapple pico de gallo. Δύο πιάτα, δύο ξεχωριστά ταξίδια στη Τζαμάικα και τις Μπαχάμες.

TGI Fridays™

Και αν η όρεξή σου αποζητά ένα ολοκληρωμένο γεύμα, το Caribbean Jerk Chicken Bowl είναι ταμάμ, αφού περιλαμβάνει ζουμερό στήθος κοτόπουλου σχάρας το οποίο μαρινάρεται με μπαχαρικά jerk και σερβίρεται με ψητό ανανά, plantain chips, ρύζι με καρύδα και περιχύνεται με ντρέσινγκ μάνγκο.

Αν θέλεις κι εσύ να μπεις σε mood Καραϊβικής, δεν έχεις παρά να επιλέξεις κάποια από τις καταπράσινες αυλές των TGI Fridays™ και η ζωή στην… Καραϊβική είναι ωραία!

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Κολοκοτρώνη 35, Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.