"Συλλογή αστεριών" στο "Akres" με guest chef τον Σταμάτη Μισομικέ

Ο ταλαντούχος σεφ, με λαμπρή πορεία σε κορυφαία εστιατόρια του διεθνούς γαστρονομικού τερέν, θα παρουσιάσει στο εστιατόριο «Akres» στη Λίνδο ένα ποτ πουρί των μαγειρικών εμπειριών του.

Akres misomikes

Ένα γευστικό διήμερο επιφυλάσει το "Akres" με επικεφαλής τον σεφ Αργύρη Γιαννόπουλο, που υποδέχεται με την μπριγάδα του ως καλεσμένο τον ταλαντούχο σεφ Σταμάτη Μισομικέ για δύο μοναδικές γαστρονομικές βραδιές στις 9 και 10 Ιουλίου. 

Ο Σταμάτης είναι "ήρεμη δύναμη" και το έχει αποδείξει από τα πρώτα του βήματα ως επικεφαλής σεφ του χρυσοσκουφάτου "Noble Gourmet Restaurant" της Ρόδου ενώ η διεθνής κριτική επιτροπή του διαγωνισμού "European Young Chef" το 2016 τον ανακήρυξε νικητή του διαγωνισμού όπου εκπροσώπησε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Την ίδια χρονιά μάλιστα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the year εκπροσωπώντας τις χώρες της Μεσογείου. Στη μέχρι σήμερα μαγειρική του διαδρομή έχει κάνει στάσεις σε εστιατόρια όπως το "Moto" (1 αστέρι Michelin) στο Σικάγο, όπου το 2009 χρησιμοποίησε μηχανήματα σε συνεργασία με τη NASA για να αρωματίσει τα πιάτα με ακτίνες λέιζερ, μέχρι το 39o στον κόσμο (World's 50 Best Restaurants 2023) "The Jane" (2 αστέρια Michelin) στην Αμβέρσα, που είναι και ο πιο πρόσφατος σταθμός του. 

Διαβάστε Επίσης

"Το μενού του guest διημέρου στις "Akres" είναι ουσιαστικά ένα γαστρονομικό ταξίδι που συγκεντρώνει τις εμπειρίες 13 ετών σε 7 αναγνωρισμένα εστιατόρια του εξωτερικού (14 αστέρια Michelin). Σε καθένα από τα 8 πιάτα -7 και ένα "έκπληξη"- συμπυκνώνω όσα αποκόμισα από το καθένα χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα παρουσιάσω πιάτα-αντιγραφές. Η περιήγηση περιλαμβάνει τα εστιατόρια "Moto" (Σικάγο), "Alinea" (Σικάγο), "Ecco" και "La Brezza" (Ελβετία), "Maemo" (Νορβηγία), "La Pastorale" και "The Jane" (Αμβέρσα)", σημειώνει ο σεφ μιλώντας στο "α".

Το storytelling και οι επιλογές υλικών και τεχνικής είναι δυνατά χαρτιά του μενού και, κάνοντας ένα ένα μικρό spoiler, αποκαλύπτω 2 από τα 8 στάδια, το "Rossini της θάλασσας", δηλαδή στρείδι, τόνος Otoro και ελληνικό χαβιάρι με miso από χωριάτικο ψωμί, ένα πιάτο πολύ απλό που, όπως λέει ο σεφ, του υπενθύμισε πως η αξία της πρώτης ύλης είναι το πιο σημαντικό υλικό για να ξεκινήσεις μια συνταγή (με έμπνευση από το "The Jane") και το "Μαγιάτικο kobujime ωρίμανσης 14 ημερών", με φραγκόσυκο koshō, αγγούρι, madame jeanette και émulsion φυτοπλαγκτόν, αρωματικό dashi με λάδι ιπποφαες, που αποτυπώνει την τεχνική της ωρίμασης ψαριών, την οποία γνώρισε ο σεφ κατά τη θητεία του στο "La Brezza" το 2013. 

Λίνδος, Ρόδος, 2244 031927, akreslindos.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.