Ο "Jerar" υποδέχεται τον "Hasika"

Ή αλλιώς η δημιουργική εκδοχή της κρητικής γεύσης κατασκηνώνει στο φευγάτο Greco-fusion εστιατόριο της Δάφνης από 20 έως και 24 Ιουνίου, για ένα pop-up που θα ανανεώσει την παλέτα της ελληνικής δημιουργικής γεύσης.

Ο Μιχάλης Χάσικος αναπολεί τα ρακοκάζανα και μας φτιάχνει χοχλιούς με ξινόχοντρο

Με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2023 να έχει μόλις προστεθεί στη μακρά λίστα διακρίσεών του, το "Hasika", το ανατρεπτικό εστιατόριο του chef-patron Μιχάλη Χάσικου, μετακομίζει από το Ρέθυμνο στη Δάφνη, για να… κατασκηνώσει από τις 20 έως και τις 24 Ιουνίου στο "Jerar", τη γαστρονομική έδρα του Χάρη Νικολούζου, που μετά από μακρά πορεία σε κορυφαία εστιατόρια των Κυκλάδων, γράφει τη νέα σελίδα της ελληνικής μπιστρονομίας στο μαγνητικό off Broadway στέκι του.

Σε ένα pop-up 5 ημερών, το "Hasika" θα φέρει στην Αθήνα τη γευστική κουλτούρα και τη δημιουργική ματιά με την οποία έδωσε νέα πνοή στην κρητική παράδοση, συστήνοντας στο κοινό του "Jerar" πιάτα εμπνευσμένα από το ευρηματικό του παλμαρέ, όπως η χανιώτικη κρεατότουρτα με ξινομυζήθρα και πηχτόγαλο, ο μουσακάς χταπόδι και το τσιγαριαστό αρνάκι με πλιγούρι, ή οι γαρίδες "σαγανάκι" σε αριάνι, με ντομάτα, φέτα, χαβιάρι μαύρου σκόρδου και παξιμάδι χαρουπιού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.