Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη «Μεγάλη Βρεταννία».

Βοροινά στην Αθήνα 2023

Από τις πλαγιές του Ολύμπου μέχρι τις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και στην υπόλοιπη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους και ορεινούς αμπελώνες της, τα θαυμαστά κρασιά και τα εξαίρετα αποστάγματα των "Οινοποιών Βορείου Ελλάδος” παρουσιάζονται και πάλι στο κοινό της πρωτεύουσας, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Φίλοι του κρασιού, καταναλωτές και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης και εμπορίας οίνων θα έχουν τη δυνατότητα από τις 12.00 έως τις 20.00, να ξεναγηθούν στο "σπίτι” των ΒορΟινών, τη "Μεγάλη Βρεταννία".

Βοροινά 2023 2

Τα ΒορΟινά της Αθήνας σηματοδότησαν άλλωστε το ιστορικό ταξίδι των οινικών εκδηλώσεων όλων των περιφερειών οινοποιών της χώρας και αποτέλεσαν μοντέλο για πληθώρα άλλων οινικών εκδηλώσεων, από τον Ιανουάριο του 2005, όταν και πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά.

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Τα φετινά ΒορΟινά θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους την ευκαιρία μέσω της περιήγησής τους στα τραπέζια των Οινοποιών, να γευτούν τον πλούτο του αμπελώνα της βόρειας Ελλάδας και των ποικιλιών που καλλιεργούνται εκεί. Οίνοι ξηροί, λευκοί, ροζέ, ερυθροί, blanc de noir και orange, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί και σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι μερικά μόνο από όλα εκείνα που συνθέτουν το εύρος των ΒορΟινών.

Βοροινά 2023 1

Παράλληλα, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, τις φρέσκες δημιουργίες, καινούριες ετικέτες και στυλ κρασιών, την εξέλιξη των τρύγων των τελευταίων ετών, πλέον στη φιάλη.


Info

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
12:00 - 20:00
Αίθουσα Grand Ballroom
Το εισιτήριο στην είσοδο επισκεπτών από τη γραμματεία της εκδήλωσης, είναι €15, ενώ για φοιτητές €10 (με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας)./ Προπώληση μέσω viva.gr στα €12 και €8 αντίστοιχα.

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"