O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο σεφ Τζον Σκοτίδας @jskot

Ο John Σκοτίδας αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας στον πάντοτε απαιτητική εστιατορική σκηνή του Λονδίνου, έχοντας μέχρι πολύ πρόσφατα τον ρόλο του Executive Chef στα λονδρέζικα "Mazi" και "Suzi Tros".

Τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας - της πόλης του, στην οποία όμως δεν έχει εργαστεί ποτέ. 

Το εστιατόριο Abra Ovata στη λίμνη Βουλιαγμένης
Abra Ovata

Πιο συγκεκριμένα, ο σεφ Σκοτίδας θα αναλάβει όλη την επίβλεψη στο "Abra Ovata", στη λίμνη Βουλιαγμένης. Αυτό από μόνο του αρκεί για να στρέψει το ενδιαφέρον σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα  των νοτίων προαστίων.

> Διάβασε ακόμη: Μία κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi, δοκιμάζοντας τα πιάτα του 'Sole Giaguaro'

Ο ταλαντούχος μάγειρας -που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην αναζήτηση συνεργατών για την ομάδα του στο εν λόγω project- αναμένεται να δώσει στο "Abra Ovata" μία γευστική κατεύθυνση που θα στηρίζεται στην ελληνική πρώτη ύλη αλλά θα έχει μπόλικες επιρροές από τις παραστάσεις και τη φιλοσοφία του σεφ, που επεκτείνεται από τη νότια Αμερική μέχρι την Ασία.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.