'The Bear': Η ωμή αλήθεια της κουζίνας στη νέα σειρά του Hulu

Ποτέ πριν ένα show δεν απεικόνισε τόσο ρεαλιστικά αυτά που συμβαίνουν στις σημαντικότερες κουζίνες του πλανήτη.

Η ΣΕΙΡΑ THE BEAR ΣΤΟ HULU FX/ Hulu

Μόνο την τελευταία δεκαετία, ένα μεγάλο κομμάτι του τηλεοπτικού προϊόντος -είτε μιλάμε για shows, realities, διαγωνισμούς ή ντοκιμαντέρ- ασχολείται με το φαγητό. Έχουμε δει αρκετά, θα δούμε ακόμη περισσότερα. Λίγα όμως έχουν επιχειρήσει να προβάλλουν τη σκληρή πραγματικότητα της κουζίνας, με τρόπο άμεσο και χαοτικό. Αυτό ακριβώς επιχειρεί το 'The Bear', μία νέα σειρά που πρόσφατα έκανε πρεμιέρα στο Hulu.

Αρχικά, να πέσει το trailer:

Με πρωταγωνιστή τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, το 'The Bear' ακολουθεί την ιστορία του σεφ Carmen Berzatto, ο οποίος μετά από ένα σύντομο αλλά πολύ έντονο πέρασμα από τον κόσμο του fine dining, επιστρέφει στο Σικάγο για να αναλάβει το οικογενειακό σαντουιτσάδικο. Ο Berzatto, σύμφωνα πάντοτε με το σύμπαν της σειράς, θήτευσε στις κουζίνες των 'Noma' και 'French Laundry', αναδείχθηκε Best New Chef από το Food and Wine και βραβεύτηκε με James Beard Award, όλα πριν την ηλικία των 21 ετών. 

Η αλήθεια της κουζίνας

Στα 8 επεισόδιά του, το show προσφέρει στο θεατή την πιο ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής σε ένα εστιατόριο που δε διανύει ακριβώς και τις καλύτερες ημέρες της λειτουργίας του. Οι πρώτες στιγμές μοιάζουν με reality show -ίσως και σαν highlights από τον 'Έφιάλτη στην Κουζίνα'- αλλά στη συνέχεια εμβαθύνει αρκετά, τόσο στους χαρακτήρες όσο και στις καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. 

Εκτός από αυτό, είναι μία παραγωγή "βουτηγμένη" στη foodie κουλτούρα των μιλένιαλ. Η περσόνα του Berzatto είναι γραμμένη με όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται ώστε ο θεατής να την πάρει στα σοβαρά - εκτός αν πίστεψες πως οι αναφορές σε Food & Wine και James Beard Award ήταν τυχαίες. Οι πραγματικές σκηνές που περιλαμβάνουν φαγητό δε, είναι υπέροχα γυρισμένες και προκαλούν πείνα. Aυτό μάλλον τα λέει όλα.

> Διάβασε ακόμη: Η κυρία Ιουλία από τη Νάξο κάποτε μαγείρεψε για τον Anthony Bourdain

Επιπροσθέτως, ο σεναριογράφος Άλεξ Ο' Κιθ και ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Στόρερ αποτυπώνουν εντέχνως την επίδραση που έχει στους ανθρώπους η εργασία σε εξαιρετικά στρεσογόνα περιβάλλοντα -όπως ακριβώς είναι μία κουζίνα υψηλών απαιτήσεων- και τον αγώνα που μπορεί να δώσει κάποιος για να ξεπεράσει θέματα ψυχικής υγείας ή χρήσης ουσιών, που προκύπτουν από το προαναφερθέν άγχος, τις διαταραχές και την πνευματική εξάντληση.

Μόνο τυχαίο δεν είναι επίσης το γεγονός πως η πλειοψηφία των κριτικών στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αποθεώνουν το 'The Bear', χαρακτηρίζοντάς το από έξυπνα ωμό και τεταμένα αστείο έως συναισθηματικά αληθινό. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.