Οι σούπες που αγάπησα

Από comfort μέχρι γαστρονομικοί, ιδού 6 «μαγικοί ζωμοί» που ξεχωρίσαμε το τελευταίο διάστημα σε ισάριθμα εστιατόρια της πόλης.

soupaHytra

Hytra
Ένα εξαίσιο, μυροβόλο κονσομέ με ρέγκα και βότανα που μέσα του κολυμπούν αστεροειδείς πίκλες ρέβας είναι το πρελούδιο της πολύ ξεχωριστής μοντέρνας κουζίνας που προτείνει εδώ και λίγο καιρό ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κατάρας στην κορυφή της Στέγης. Και δεν είναι το μόνο μάλιστα, μια και σε επόμενο στάδιο του menu degustation, ακολουθεί ελαφρά πικλαρισμένο κρεμμύδι σε διαυγή ζωμό με σίκαλη και μπέικον που δεν θέλεις να τελειώσει. 

DonMoskio2

Δον Μόσκιο 
Στο καινούργιο κρεατοφαγικό εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο στην Κηφισιά αξίζει, εφ’όσον υπάρχει, να ξεκινήσετε το γεύμα σας με την κοκορόσουπα. Ο σεφ Άγγελος Τζαν την παρουσιάζει σε έντονα κρεμώδη και comfort εκδοχή, με πατάτα, κρεμμύδι, καρότο και ζουμερά κομμάτια του πουλερικού που της χαρίζουν πλούσια και πληθωρική γεύση.

Βασίλαινας
Στο βραβευμένο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα στα Ιλίσια, ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης παρουσιάζει πιάτα τόσο της στεριάς όσο και της θάλασσας, ανάμεσα στα οποία και μια ιδιαίτερα φίνα ψαρόσουπα με σφυρίδα και σελινόριζα, που δένει τις εντάσεις του ξινού και του πικάντικου με το χαρακτηριστικό άρωμα του σαφράν σε ρόλο πρωταγωνιστή. 

Ikebana

Ikebana
Μπορεί το καινούργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο που δημιούργησε η ομάδα των "Gaku" στη Γλυφάδα να ειδικεύεται στο sushi και τις λοιπές jap σπεσιαλιτέ, ο executive chef Γιάννης Κοσμαδάκης ωστόσο έχει εντάξει στο μενού μια αρωματική και ιδιαιτέρως θερμαντική σούπα με curry που κρύβει μέσα της διάφορα τρυφερά θαλασσινά και λαχανικά. 

Brasserie Lorraine
Η κομψή αλά φρανσέζ ατμόσφαιρα στο δημοφιλές στέκι του Κολωνακίου βρίσκει τη συνέχεια της στις γεύσεις που προτείνει ο Παναγιώτης Ζώκος, συνδυάζοντας κλασικές γαλλικές συνταγές με μοντέρνα twists. Κάπως έτσι, το γεύμα ξεκινά με ιδιαίτερα νόστιμη σούπα πατάτας παρμαντιέ, ενισχυμένη με χουρμά και φουντούκι που τη συντονίζουν σε γλυκές και γήινες συχνότητες.  

Simul

Simul
Αν αγαπάτε το ramen, αξίζει να δοκιμάσετε την διάσημη ιαπωνική νουντλόσουπα με τον τρόπο που την προτείνει ο Νίκος Θωμάς στο εστιατόριο του στο Κολωνάκι. Έρχεται σε βαθύ μπολ γεμάτο ζωμό από κεφάλι χοιρινού σκέτο βάλσαμο, έχοντας σε περίωπτη θέση χειροποίητα noodles, μελάτο αυγό ορτυκιού και καπνιστό χέλι που του ταιριάζει πολύ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.