Η Tala Bashmi είναι η καλύτερη σεφ Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής

Η σεφ Tala Bashmi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε η επιτροπή των «Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants», στο πλαίσιο της επερχόμενης πρώτης ανακοίνωσης των βραβείων της περιφέρειας Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Tala Bashmi

Ο οργανισμός διοργάνωσης των "World’s 50 Best Restaurants", "Asia’s 50 Best Restaurants" και "Latin America’s 50 Best Restaurants", πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε τo λανσάρισμα των "Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants".

H νέα λίστα, που αναδεικνύει τα "50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, θα κάνει ντεμπούτο στο Aμπού Ντάμπι στις 7 Φεβρουάριου του 2022 και ως είθισται, πριν την επίσημη τελετή απονομής, ανακοινώνονται κάποια ειδικά βραβεία όπως είναι αυτό της "Καλύτερης Σεφ" (Best Female Chef). Η Tala Bashmi, σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου "Fusions by Tala in Bahrain", που θεωρείται η "φωνή της μοντέρνας κουζίνας του Μπαχρέιν", είναι η πρώτη κάτοχος του τίτλου της "Καλύτερης Σεφ της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής".

Tala Bashmi
 

"Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί για ’μένα υπέρτατη τιμή, ήταν πάντα όνειρο να τοποθετήσω τη μαγειρική μου κληρονομιά στον παγκόσμιο χάρτη. Ένας από τους βασικούς στόχους μου είναι να γεφυρώσω το κενό ανάμεσα στο απλό και το high-end φαγητό, μετατρέποντας κάθε γεύμα σε ταξίδι", επισήμανε η σεφ μετά την ανακοίνωση του βραβείου. Το προφίλ της κουζίνας της είναι ένα αμάλγαμα της εκπαίδευσης στην "Ακαδημία Μαγειρικής Τέχνης" στην Ελβετία, απ’ όπου αποφοίτησε με εξειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος, και του πηγαίου πάθους να αποτυπώνει τη γεύση της γενέτειράς της (Μπαχρέιν) με τρόπο που να πυροδοτεί αισθήματα νοσταλγίας. Πρώτος διδάξας, ο πατέρας της, που της πρόσφερε βαθιά γνώση των υλικών της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, εμπειρία που τροφοδότησε ένα είδος προσωπικής αποστολής. Σημαντικό ρόλο βέβαια στην εξέλιξή της έπαιξε και η συνεργασία με τα "Grand Hotel Les Trois Rois" και "Prisma" όπου μυήθηκε στους τρόπους διαχείρισης της λειτουργίας ενός εστιατορίου μαθαίνοντας μεταξύ άλλων και πώς να ανταποκρίνεται στους γρήγορους ρυθμούς χώρων εστίασης.

Μετά την επιστροφή της στη Μέση Ανατολή, απέκτησε αναγνωρισιμότητα με τη συμμετοχή της στον τηλεοπτικό διαγωνισμό "Top Chef" Μέσης Ανατολής και Αφρικής του ομίλου "MBC", με εμφανίσεις που έκαναν το όνομά της συνώνυμο της μοντέρνας κουζίνας του Μπαχρέιν. Από το 2017, στο εστιατόριο "Fusions by Tala" που στεγάζει στο "Gulf Hotel" στο Μπαχρέιν, ξεδιπλώνει το μαγειρικό της ταλέντο μπολιάζοντας τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις με υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο. Οι "μπάμιες" (Bamia), μαγειρευτό πιάτο που παραδοσιακά φτιάχνεται με "δεύτερες" κοπές, είναι από τα πιο διάσημα πιάτα της, το σερβίρει όμως με μάγουλα wagyu, "γυαλί" από μπάμιες που καλύπτουν το κρέας και ρύζι σε ζωμό ντομάτας. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.