«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου

Κλασικά hits αλλά και νέες προτάσεις από τον Παναγιώτη Ζώκο στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του κέντρου, όπου τρως ατενίζοντας τα κρεατικά να στριφογυρίζουν στη rotisserie.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου

Από το 2018 βάζει τη δική του ψηφίδα στο multi culti γευστικό μωσαϊκό που έχει σχηματιστεί γύρω από την οδό Απόλλωνος και νοστιμίζει τις βόλτες μας στην καρδιά της πόλης. Ο λόγος για το «Spit Jack» που πόνταρε εξ αρχής σε ένα concept απλό και ξεκάθαρο: 3-4 κρεατικά να στροβιλίζονται σε αυθεντική rotisserie που έφεραν από τη Γαλλία, συν τις γαρνιτούρες τους, συν κάποια σαλάτα και γλυκό, σε ένα σενάριο καθημερινό αλλά όχι πρόχειρο που διαρκώς εμπλουτίζεται.

Το βιώνεις καθισμένος σε κάποιο από τα τραπέζια της μικρής αλλά ιδιαίτερα ατμοσφαιρικής σάλας που θυμίζει νεοϋρκέζικο tattoo shop. Δερματόστικτοι σταρ του Χόλιγουντ στους τοίχους, διάσπαρτες νέον επιγραφές σε δυνατό κόκκινο χρώμα αλλά και άφθονο κόκκινο μάρμαρο με λευκά νερά στο πάτωμα και τη μπάρα, σαν αναφορά στην πρώτη ύλη του μαγαζιού που στριφογυρίζει σχεδόν υπνωτιστικά μπροστά της.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 1

Τα ανατρεπτικά μαχαιροπήρουνα, με μπαλταδάκι αντί για μαχαίρι, σε βάζουν περαιτέρω στο νόημα. Η πορκέτα είναι δικαίως η σταρ της rotisserie έτσι όπως έρχεται χυμώδης και τρυφερή, με τραγανή πέτσα που θα μπορούσε να σερβίρεται και μόνη της. Η πάπια μας από την άλλη, αν και νόστιμη, ζητούσε παραπάνω υγρασία την οποία βρήκε στην ενδιαφέρουσα συνοδευτική σος Jack Daniels, που όπως και οι υπόλοιπες σάλτσες παρασκευάζονται στην κουζίνα.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 2

Οι προτάσεις στη σούβλα περιλαμβάνουν ακόμα μαριναρισμένο κοτόπουλο καθώς και πικάνια από Black Angus που σερβίρεται με γκρεμολάτα φρέσκων μυρωδικών. Αυτή η τελευταία, η οποία το βράδυ της επίσκεψης μας είχε δυστυχώς τελειώσει, είναι από τις πρόσφατες προσθήκες στο μενού που επιμελείται ο Παναγιώτης Ζώκος κι έχει κι άλλα ωραία να προτείνει. Την δροσερή και γλυκοφάγωτη burrata με πολύχρωμα ντοματίνια και φύτρες σκόρδου που δροσίζονται από ωραίο ντρέσινγκ λευκού balsamico, το πρωτότυπο και βαθιά νόστιμο μοσχαρίσιο ταρτάρ που έχει για βάση του το γιαπωνέζικο ψωμί sando και καβουρδισμένο φουντούκι που τραγανίζει ευχάριστα, καθώς και τα επίσης καινούργια και ιδιαίτερα comfort μοσχαρίσια μάγουλα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, που συνοδεύονται από πουρέ πατάτας με τρούφα.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 3

Γαλλικής «κοψιάς», έντονα βουτυράτος, φίνος και με το λάδι του πολύτιμου μύκητα να συμμετέχει ισορροπημένα, ο πουρές αυτός αξίζει να βρει τη θέση του στο τραπέζι σας και αυτόνομα, καθώς ανήκει στις γαρνιτούρες του καταλόγου. Πλάι του, παίζουν επίσης καλαμπόκι σε sticks με ωραία αίσθηση σχάρας, ευχάριστη ζεστή σαλάτα γλυκοπατάτας με mayo miso και τραγανό μπέικον, καθώς και ξινούτσικα μανιτάρια σοτέ με φουντούκι και βασιλικό, για να συνοδεύσετε τα κρεατικά της αρεσκείας σας, που σερβίρονται σε κομψά ξύλινα πλατό. Γλυκαθήκαμε με ευγενικώς πικάντικη σούπα σοκολάτας και πλούσιο «σπασμένο» μιλφέιγ που τα καραμελωμένα φύλλα του κρύβουν μέσα τους πραλίνα φιστικιού αρτυμένη με ανθό αλατιού.

Τιμή: € 20 -30

Περισσότερες πληροφορίες

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2024

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.