Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

Σε μεγάλη φόρμα βρήκαμε τα βραβευμένα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας του νησιού.

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

«Θαλασσάκι»

Σε μια προβλήτα, που σε στέλνει πίσω στον χρόνο, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, η προσωπική μαγειρική άποψη της Αντωνίας Ζάρπα, συνδυάζει ανεπιτήδευτα τα τοπικά υλικά και τις γευστικές της μνήμες με μια σύγχρονη ματιά, την καρδιά της και το γούστο της. Κλασική επιλογή για όσους ξέρουν και η σαλάτα «ξερολιθιά», με «χτισμένα» νόστιμα κηπευτικά σχάρας εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας και σταφίδες.

Ο μπακαλιάρος τιμάται ιδιαίτερα στο μενού, με τέσσερις επιλογές, από τις οποίες δοκιμάσαμε τον ψημένο στον φούρνο, στο αλουμινόχαρτο. Φτάνει καλοτυλιγμένος και με το άνοιγμα ξεχύνονται μαυλιστικές μυρωδιές ψαριού, λαχανικών και μυρωδικών σε ένα πιάτο που εκφράζει υποδειγματικά την ελληνική κουζίνα.

i Θαλασσάκι, Όρμος Υστερνίων, Τήνος, 2283 031366

«Μαραθιά»

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου - εικόνα 1

Ανοιχτόχρωμο ξύλο σε συνδυασμό με μπαμπού, πινελιές ψάθας και χαλαρό, μοντέρνο design χαρακτηρίζουν το νέο outlook της Μαραθιάς. Ο Μαρίνος Σουράνης δεν είναι απλά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, είναι η ψυχή του. Κάθε χρόνο μας εκπλήσσει με ακόμα πιο προχωρημένες προτάσεις και φέτος δεν πήγε πίσω. Η λατρεία του και η γνώση του στο ψάρι έφερε στο μαγαζί το μοναδικό στη χώρα μας ψυγείο ωρίμανσης ψαριών, ένα dry aged «ωριμαντήριο» προχωρημένης τεχνολογίας, που, όπως διαπιστώσαμε ήδη από την αρχή, δημιουργεί θαύματα γεύσης. Η λακέρδα από ρείκι ωριμασμένο 20 ημέρες ήταν ένα σκέτο βελούδο και μια απόλαυση του ουρανίσκου, καθώς διατηρούσε μια απαλή γεύση θάλασσας, η πιο φίνα του είδους που έχουμε πετύχει.

Στη Μαραθιά, τον κύριο λόγο είχε πάντα η πρώτη ύλη. Από ωμή και έξοχα διαχειρισμένη -μάστορας στα αλίπαστα και στα μαρινάτα ψάρια ο Μαρίνος και εξαιρετικό το δικό του αβγοτάραχο- έως μαγειρεμένη με δεξιοτεχνία και γνώση, που διατηρεί τη φρεσκάδα των συστατικών, και βέβαια, με ένα πολύ καλό τηγάνι και άψογο ψήσιμο στη σχάρα.

i Μαραθιά, παραλία Αγίου Φωκά, Τήνος 6986305051

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.