«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail

Σε ένα από τα πιο γοητευτικά πόστα της αθηναϊκής ριβιέρας, ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης παρουσιάζει τη δική του εκδοχή μιας ελληνικής δημιουργικής ψαροταβέρνας.

«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail

Σε ένα από τα πιο γοητευτικά πόστα της αθηναϊκής ριβιέρας, πάνω στη θάλασσα της Βουλιαγμένης, ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης παρουσιάζει εδώ και τρία χρόνια τη δική του εκδοχή μιας ελληνικής δημιουργικής ψαροταβέρνας με το ψάρι σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή.

Ένθερμος οπαδός της φιλοσοφίας «from head to tail», προσφέρει μια πραγματική ανατομία του ψαριού στο πιάτο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γευτούμε το ψάρι της επιλογής μας μαγειρεμένο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, σε τρία, έξι ή δώδεκα στάδια: για παράδειγμα, κάποια μέρη ταρτάρ ή σούπα, το κεφάλι με κριθαράκι, τα φιλέτα ψημένα στη ρομπάτα ή μαγειρεμένα φρικασέ κ.ο.κ.

«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail - εικόνα 1

Ασυνήθιστη και τολμηρή για τα αθηναϊκά δεδομένα η πρόταση, πλαισιώνεται στη βραδινή κάρτα του μαγαζιού από σαλάτες και ζεστά ορεκτικά καθώς και κάποιες signature δημιουργίες του σεφ, όπως η σκορπίνα λινγκουίνι, η τσιπούρα crispy skin και οι ταλιατέλες cacio e pepe di mare, ενώ τα επιδόρπια υπογράφει φέτος ο εξαιρετικός pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης.

Άλλη φετινή νουβοτέ η δημιουργία ενός oyster bar με αναπαυτικά κρεβάτια από μπαμπού για την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όπου εκλεκτά στρείδια και θαλασσινά προσφέρονται σε αρμονία με διαφορετικές σαμπάνιες που επιλέγει ο Γιάννης Καρακάσης (MW), ένας από τους 383 wine masters παγκοσμίως. Τα μεσημέρια η φάση είναι χαλαρή, οι γεύσεις πιο comfort, τα ιστιοπλοϊκά ρίχνουν άγκυρα μπροστά σου κι εσύ νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Περισσότερες πληροφορίες

BlueFish

Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.