«Bianco»: Ένα κομψό beach house restaurant άνοιξε πανιά στην Τήνο

Μικρή, γαλάζια παραλία, που αγκαλιάζεται από βράχια-γλυπτά και στολίζεται με γέρικα αλμυρίκια, στην ολοένα ανερχόμενη Τήνο, με τις ανεξάντλητες ομορφιές.

«Bianco»: Ένα κομψό beach house restaurant άνοιξε πανιά στην Τήνο

Σ’ αυτό το κυκλαδίτικης ομορφιάς φυσικό τοπίο της παραλίας του Μπάλλου, εδώ και λίγες εβδομάδες φυσάει ένας νέος άνεμος, που ενώνει την άγρια φυσική μυρωδιά του νησιού με άρωμα κοσμοπολίτικης φινέτσας. Το Bianco άπλωσε τα απέριττα, από ανοιχτόχρωμο ξύλο, sun beds του στην αμμουδιά, κάτω από τις παχιές σκιές των χόρτων των σκιάστρων, δημιουργώντας περιβάλλον που εντάσσει δεξιοτεχνικά την άνεση στο φυσικό τοπίο. Άλλωστε, όλο το σκηνικό ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία της χαλαρής ένταξης στο περιβάλλον, με χρώματα και υλικά όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται, αλλά και στον χαρακτήρα του νησιού, με αντικείμενα και γεύσεις της κουλτούρας του. Είναι η σκέψη που κυριαρχεί, καθώς κατεβαίνεις το κατηφορικό δρομάκι -6 χιλιόμετρα μόλις από τη Χώρα της Τήνου- και αντικρύζεις την εντυπωσιακή εικόνα της παραλίας.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, εφόσον οι ιδιοκτήτες, Ιωσήφ Δελατόλλας και Βαγγέλης Κατσίκης είναι, από μικροί, «ποτισμένοι» με την αύρα του νησιού, τόπου καταγωγής τους. Χώρος «σχεδιασμένος» στο μυαλό τους εδώ και καιρό, έφτασε η στιγμή να γίνει πραγματικότητα… «Θεωρώντας ότι η Τήνος εξελίσσεται γοργά σε τουριστικό προορισμό, αποφασίσαμε τα τελευταία δυο χρόνια να επενδύσουμε στο νησί μας», μας λένε.

«Bianco»: Ένα κομψό beach house restaurant άνοιξε πανιά στην Τήνο - εικόνα 1
«Bianco»: Ένα κομψό beach house restaurant άνοιξε πανιά στην Τήνο - εικόνα 2

Ατμόσφαιρα αιγαιοπελαγίτικου zen σε εκδοχή φινετσάτου design, με κάποιες έθνικ πινελιές. Εξαιρετική η δουλειά του τηνιακού αρχιτεκτονικού γραφείου G.Vidalis και του γνωστού art director Μάνθου Καλούμενου, που επιμελήθηκε το στήσιμο, τη χωροταξία και το design του χώρου. Η ίδια η ονομασία Bianco παραπέμπει στο κυρίαρχο χρώμα, που σημαδεύει αρχιτεκτονικά την Τήνο, το ανοιχτόκαρδο λευκό. Από τα μαρμαρένια πλακόστρωτα των οικισμών και τους περιστεριώνες μέχρι τους ασβεστωμένους πέτρινους τοίχους των σπιτιών, αυτό το λαμπερό λευκό των Κυκλάδων εκφράζεται εντυπωσιακά σε τούτο το νησί.

«Bianco»: Ένα κομψό beach house restaurant άνοιξε πανιά στην Τήνο - εικόνα 3

«Bianco»: Ένα κομψό beach house restaurant άνοιξε πανιά στην Τήνο - εικόνα 4

Πλάι στις ξαπλώστρες δημιουργήθηκε ένας ξεχωριστός χώρος bar, με lounge καθίσματα και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει, για ένα διάλειμμα με δροσερά κοκτέιλς, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, στις 8 που κλείνει η παραλία, αλλά και ανεξάρτητα, μέχρι τη 1 τη νύχτα. Κυριολεκτικά στην παραλία και το κομψό, ενταγμένο απόλυτα στον χώρο εστιατόριο, με τα ψάθινα φωτιστικά, κάτω από καλαμωτές, που σκιάζουν ριγωτά και εντελώς καλοκαιρινά, τραπέζια, πιάτα, γεμάτα ποτήρια, ηλιοκαμένα πρόσωπα. Το μάτι στέκεται στις προθήκες της αυλής, με τηνιακά αντικείμενα, σαν τα καρίκια -τις νεροκολοκύθες, που χρησιμεύουν για την ωρίμανση ενός σπάνιου τηνιακού τυριού. Ο καλόγουστος χώρος σε κάνει να νοιώθεις χαλαρά και οικεία. «Αυθεντικό, ποιοτικό, ατμοσφαιρικό», είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το Bianco, σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

Μεγάλο ατού του Bianco, η κουζίνα: «Κύριο μέλημα μας είναι η σωστή επιλογή των τοπικών προϊόντων και η ανάδειξή τους στον κατάλογό μας», μας λένε οι ιδιοκτήτες. Ο chef Κωνσταντίνος Σαρρής δημιουργεί εδώ μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με έμφαση στο ψάρι, αλλά και με απλά, κλασικά πιάτα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα νόστιμα υλικά του νησιού.

«Bianco»: Ένα κομψό beach house restaurant άνοιξε πανιά στην Τήνο - εικόνα 5

«Bianco»: Ένα κομψό beach house restaurant άνοιξε πανιά στην Τήνο - εικόνα 6

Ανάμεσα στα πιάτα, ήδη έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις το φρικασέ με ψάρι της ημέρας, ο μπακαλιάρος bianco με ανάλαφρη σάλτσα σκόρδου και το γιουβετσάκι θαλασσινών με ψητή ντομάτα και μοσχάτο Λήμνου. Ιδιαίτερο το ντολμαδάκι θαλασσινών με σάλτσα σαφράν, αλλά υπάρχουν και ceviche, ριζότο και ζυμαρικά. Έχουν προβλεφθεί και 5 πιάτα για meat lovers, καθώς και μεγάλη λίστα με καλοφτιαγμένα snacks, από ντάκο και Ceasar’s, μέχρι ταμπουλέ και μίνι burgers, που καλύπτουν και τις ώρες της παραλίας… Μεγάλο hit στα γλυκά, το «cheesecake Βianco με αμυγδαλωτό Τήνου». Το εστιατόριο λειτουργεί από τις 12 μ. έως τις 11.30 μ.μ.

i«Bianco» | Παραλία Μπάλλος (Βουρνή), Τήνος | 698 675 2100

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.