7 vegetarian και vegan σενάρια στην Αθήνα

Φτιάξαμε ένα ευρύ πολυεθνικό mix ’n’ match χαλαρής ή αυστηρής χορτοφαγίας, για όσους ακολουθούν ή θέλουν να πάρουν μια γεύση από αυτήν την ισχυρή τάση, που εξαπλώνεται από άκρη σ’ άκρη στην πόλη.

7 vegetarian και vegan σενάρια στην Αθήνα

Φτιάξαμε ένα ευρύ πολυεθνικό mix ’n’ match χαλαρής ή αυστηρής χορτοφαγίας, για όσους ακολουθούν ή θέλουν να πάρουν μια γεύση από αυτήν την ισχυρή τάση, που εξαπλώνεται από άκρη σ’ άκρη στην πόλη.

#1 Ινδική χορτοφαγία

7 vegetarian και vegan σενάρια στην Αθήνα - εικόνα 1

Η ινδική κουζίνα έχει ένα μεγάλο κεφάλαιο απολύτως χορτοφαγικών σπεσιαλιτέ και τους περισσότερους vegetarians από κάθε άλλη χώρα. Στα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας («Indian Kitchen»,«Indian Masala», «Naanwich», «Pink Elephant», κ.ά.) μπορείς να βρεις ελκυστικά πιάτα, όπως τα Aloo gobi (πατάτες με κουνουπίδι σε κάρι), Dal tarka (κίτρινες φακές σε σάλτσα σκόρδου), Dal makni (κρεμώδεις ινδικές φακές με ντομάτα, λίγα κόκκινα φασόλια, κόλιανδρο, τζίντζερ), Spicy okra (μπάμιες με καραμελωμένα κρεμμύδια σε πολύ πικάντικη σάλτσα) και πίτες naan με χορτοφαγικά παρελκόμενα.

#2 «Vegan Fairies»

7 vegetarian και vegan σενάρια στην Αθήνα - εικόνα 2

Το pastry δίδυμο Πένυ - Αλεξάνδρα (και δασκάλα γιόγκα!) έχει φτιάξει ένα χώρο στη Νέα Ερυθραία (Νικ. Πλαστήρα 29, 2108070858) με βάση το δικό του vegan lifestyle. H προσέγγισή τους στα raw vegan γλυκά είναι κομψή, μοντέρνα και αρτίστικη, ενώ οι γεύσεις τους έχουν ευρεία γκάμα: σοκολάτα και δροσιστική μέντα με ωμό ακατέργαστο κακάο, τσιζκέικ με «τυρένια» κρέμα, φρέσκα μύρτιλα και το ζελέ τους, σοκολατένια energy bars και bites με καραμέλα, χουρμάδες, σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και άλλα πολλά. Έχουν επίσης κάποια αλμυρά raw vegan σνακ.

#3 «Avocado»

7 vegetarian και vegan σενάρια στην Αθήνα - εικόνα 3

Η ομάδα που έστησε το NYSY στούντιο για γιόγκα και πιλάτες έφτιαξε και το «Αvocado, Food for Life», ένα πολύχρωμο και χαλαρό all day στο Σύνταγμα, που πιστεύει σε μια ολιστική προσέγγιση. Έχει έναν εκτεταμένο vegetarian κατάλογο από όπου μπορείς να διαλέξεις από παπαρδέλες ολικής με κουκουνάρια, μυρωδικά, αβοκάντο, λάδι τρούφας και «καπνιστή» πίτσα με ψητό σκόρδο, τρία τυριά και τρία μανιτάρια μέχρι poke bowl (καστανό ρύζι, ωμό λάχανο, edamame, nori, αγγούρι, τόφου γκλασαρισμένο σε φιστικοβούτυρο, σησαμέλαιο, τάμαριντ) και οργανικά νουντλ με τζίντζερ, γλυκομπίζελα, κόκκινο κάρι, γάλα καρύδας και tempeh.

#4 «Mystic Vegan»

7 vegetarian και vegan σενάρια στην Αθήνα - εικόνα 4

Το «αδερφάκι» της δημοφιλούς «Mystic Pizza» είναι ένα vegetarian και vegan εστιατόριο/παντοπωλείο στα Εξάρχεια με vintage ύφος. Στο μενού έχει ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, με την πίτσα, η οποία φτιάχνεται και με αλεύρι ντίνκελ αν το θέλεις, να παίζει δυνατά (λ.χ. γεύση Bloody Mary), ζυμαρικά (π.χ. Mystic Prespes με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης) και διάφορα άλλα πιάτα, όπως τα σουτζουκάκια φακής και τα ρεβίθια στη γάστρα με παπαρουνόσπορο, πορτοκάλι και ρας ελ χανούτ.

#5 «Γη»

7 vegetarian και vegan σενάρια στην Αθήνα - εικόνα 5

Ένας χαρούμενος χώρος, γεμάτος όμορφες γωνιές, που εστιάζει στη vegan-raw «πράσινη» διατροφή και ιδεολογία και προσφέρει πολλές δυνατότητες απόλαυσης. Τα smoothies του είναι πειρασμός, όπως το Staroto με ανανά, μπανάνα, καρότο, αμύγδαλα, χουρμάδες και κανέλα αλλά και το Fruity Detox με πορτοκάλι, blueberries και μέλι. Στην παρασκευή τους χρησιμοποιούνται φρέσκα φρούτα, λαχανικά, σπόροι και ξηροί καρποί, οι οποίοι ξεραίνονται σε ειδική συσκευή (με θερμοκρασία κάτω από τους 40°C) ώστε να μην καταστρέφονται τα θρεπτικά τους στοιχεία. Ταυτόχρονα η κουζίνα του γλυφαδιώτικου χώρου έχει ανάλαφρες προτάσεις που σε χορταίνουν, με πολλές γεύσεις από τη Μέση Ανατολή και το Μεξικό: τα μανιτάρια μαγειρεύονται με μυρωδικά και κρέμα κάσιους, τα nori sushi έχουν «ρύζι» από κουνουπίδι, το γουακαμόλε και το χούμους είναι κλασικά και τα γλυκά καλοφτιαγμένα.

#6 «Mama Tierra»

7 vegetarian και vegan σενάρια στην Αθήνα - εικόνα 6

Ανάμεσα σε food bar κι εστιατόριο, στο κέντρο της πόλης, παίζει μπάλα στο γήπεδο του προσεγμένου, οικονομικού vegan φαγητού. Με λιτές σκανδιναβικές γραμμές, ζωηρά χρώματα και χάλκινους σωλήνες, κινείται σε νόστιμες πολυεθνικές γραμμές. Έχει λ.χ. μουσακά με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας, σουτζουκάκια μελιτζάνας φουρνιστά με μπαχαρικά, σάλτσα ντομάτας και μπασμάτι, χούμους με γλυκοπατάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέργκερ φρέσκων μανιταριών και βιολογικής βρώμης και ινδικό korma λαχανικών (μελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα, πιπεριές, μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι, φρέσκια ντομάτα, αρακάς) με γάλα καρύδας και κάρι.

#7 «Lime Bistrot»

7 vegetarian και vegan σενάρια στην Αθήνα - εικόνα 7

Το χαρούμενο, χρωματιστό χειροποίητο μπιστρό της Άλκηστις και της Ντέμυς στο Γκάζι στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1935. Η κουζίνα τους είναι αυστηρά vegan, χωρίς γλουτένη και ζάχαρη, με τη χρήση sous vide, slow juicer ψυχρής έκθλιψης για τους χυμούς, συσκευές αφύγρανσης μέχρι 47ο C (για να μη χάνονται τα θρεπτικά συστατικά των υλικών) αλλά και γιαουρτομηχανές και φυτρομηχανές. Πίνεις ωραίους χυμούς και τρως από «μυζήθρα» αμυγδάλου και ταμπουλέ με «κους κους» κουνουπιδιού μέχρι μπέργκερ οσπρίων ή μανιταριών, «hot dog» και «γιουβαρλάκια» οσπρίων.

Περισσότερες πληροφορίες

Avocado

Νίκης 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Γη

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Mama Tierra

Ακαδημίας 84, κέντρο
  • Εστιατόρια

Pink Elephant DownTown

Δερβενίων 4Α, Εξάρχεια
  • Ethnic κουζίνες

Naanwich

Ερμού 115, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.