Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της

Θα τον θυμόμαστε σαν έναν ιδεαλιστή της ελληνικής γαστρονομίας, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του.

Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της

Ο Νίκος Κοντοσώρος, μάγειρας-εστιάτορας πιονιέρος στο είδος του και στον τόπο του, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Θα τον θυμόμαστε στην ελληνική γαστρονομική σκηνή σαν έναν ιδεαλιστή, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του, που γνώριζε σε βάθος και συχνά συνέλεγε μόνος του. Ακούραστος, δημιουργικός, με προσωπική ματιά κατάφερε να αναδείξει αυτή την άγνωστη τοπική κουζίνα και να τη συνδυάσει, τολμηρά για την περιοχή, με εκλεπτυσμένες αστικές και διεθνείς πινελιές και μια σπάνια κάβα, δημιουργώντας, έτσι, έναν μοναδικό στο είδος του γαστρονομικό προορισμό στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος βραβεύτηκε για πολλά συναπτά έτη με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Σε αυτό το γοητευτικό εστιατόριο εξοχής, δίπλα στον ξενώνα, στο μακρινό Ξινό Νερό, όσοι γνωρίσαμε τον Νίκο Κοντοσώρο κρατάμε κυρίως μια ευγενέστατη φυσιογνωμία, να μιλάει με περισσή αγάπη για τις γεύσεις και τα κρασιά της περιοχής του.

Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της - εικόνα 1
Ο Νίκος Κοντοσώρος από το 2008 βραβευόταν ανειλλιπώς με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (στη φωτογραφία πρώτος από αριστερά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.