Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta;

18 «μαέστροι» της παγκόσμιας γαστρονομίας θα διαγωνιστούν για το μεγάλο τίτλο στο Barilla Pasta World Championship, με τον χαρισματικό νεαρό σεφ Σταμάτη Μισομικέ να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta;

Για 7η χρονιά, τo Pasta World Championship της φημισμένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει δυναμικά στις 24 και 25 Οκτωβρίου με μια διήμερη γαστριμαργική πρόκληση: 18 ταλαντούχοι σεφ από όλο τον κόσμο ηλικίας έως 35 ετών θα διαγωνιστούν για να αναδειχθεί ο επόμενος Master of Pasta.

Οι 18 επιλεγμένοι υποψήφιοι θα έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με την πρόκληση της δημιουργίας ενός ανατρεπτικού πιάτου, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν εμβληματικοί σεφ και προσωπικότητες του χώρου της γαστρονομίας. Τα κριτήρια με τα οποία θα αναδειχθεί ο νικητής είναι η πρωτοτυπία, το στήσιμο του πιάτου και, φυσικά, η μαγειρική δεξιοτεχνία, μέσα από τρεις «καυτές» δοκιμασίες.

Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta; - εικόνα 1

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο φετινό Pasta World Championship ένας από τους χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος θα κληθεί να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.

Φέτος, ο βασικός άξονας του Pasta World Championship επικεντρώνεται γύρω από την ιδέα «Eat Postitive», σε μια προσπάθεια της Barilla να συμβάλλει στην προώθηση της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Έτσι, οι 18 συμμετέχοντες θα κληθούν να διαδώσουν αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργώντας πιάτα που υιοθετούν το μοντέλο της υγιεινής διατροφής.

Περισσότερα στο www.pastaworldchampionship.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.