Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food

O εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ επιμελείται το νέο μενού ενός δημοφιλούς στεκιού του Χαλανδρίου ποτίζοντας το comfort food με μοντέρνες τεχνικές.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food

O εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ επιμελείται το νέο μενού ενός δημοφιλούς στεκιού του Χαλανδρίου ποτίζοντας το comfort food με μοντέρνες τεχνικές.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food - εικόνα 1

Με το που άνοιξε τις πόρτες του στο Χαλάνδρι, το «Penny Lane» διάλεξε επίσημα στρατόπεδο –comfort food– και τώρα, τρεισήμισι χρόνια μετά, που αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, δεν αλλαξοπίστησε. Το οικείο και καθησυχαστικό αμερικάνικων τόνων φαγητό παραμένει πάντα στο επίκεντρο, πλέον όμως το δημοφιλές στέκι έχει έναν γαστρονομικό άσο στο μανίκι του: ο σεμνός και εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος επιμελείται το νέο μενού, παίζοντας σε ένα τερέν στο οποίο δεν τον έχουμε συνηθίσει.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food - εικόνα 2

Η ομάδα περιγράφει τη νέα κατεύθυνση ως «comfort food υψηλής τεχνικής», όπερ στην πράξη σημαίνει μια σειρά από μοντέρνες αμερικάνικες συνταγές, διανθισμένες με αγγλικά και λατινομερικάνικα στοιχεία, που αξιοποιούν σύγχρονες τεχνικές και βασίζονται σε προσεγμένες πρώτες ύλες (βλ. κρέατα από την Αμερική, την Αργεντινή και από μια φάρμα στα Τρίκαλα) και όλα φτιάχνονται επιτόπου (dressing, σάλτσες κ.ά.).

Παρότι τα νέα πιάτα δουλεύονται ακόμη, ορισμένα, σαν τα Puebla meatballs –κεφτεδάκια γεμιστά με παλαιωμένο τσένταρ, τα οποία σερβίρονται με τηγανητές πιπεριές jalapenos και σπιτική κρέμα από διάφορα παλαιωμένα τυριά– ήδη κυκλοφορούν στα τραπέζια. Όσο για τα υπόλοιπα, δεν θα αργήσουμε να τα δοκιμάσουμε. Το εξελιγμένο concept θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές Οκτωβρίου, δίνοντας έμφαση και στο pairing φαγητού ποτού, με κοκτέιλ του Σπύρου Μινέτου, ελληνικές ετικέτες κρασιών και μπίρες από μικροζυθοποιίες από την Ελλάδα και τη Σκανδιναβία.

Περισσότερες πληροφορίες

Penny Lane

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.