ΕλλΟΙΝισμός, ταξίδι στον ελληνικό οίνο

Μια 2ωρη "περιπέτεια" στον κόσμο του ελληνικού οίνου, με ξεναγό και οινοχόο τον βραβευμένο Άρη Σκλαβενίτη, είναι σοβαρή πρόκληση, άρα… save the date και κλείστε θέση!

ΕλλΟΙΝισμός, ταξίδι στον ελληνικό οίνο

Tα flights και τα wine tastings δίνουν και παίρνουν τελευταία στην πόλη, αλλά αυτή η βραδιά της Κυριακής 5 Μαρτίου στο Oinoscent έχει θέμα με ιδιαίτερο και ευρύτερο ενδιαφέρον, το ελληνικό κρασί: αρχίζοντας από στοιχεία ιστορίας, προχωρώντας στις ποικιλίες, γνωρίζοντας στο ποτήρι αρώματα και γεύσεις, αλλά και γευστικά ταιριάσματα. Ξεναγός-εγγύηση σε αυτό το δίωρο οινικό ταξίδι, ο κορυφαίος οινοχόος για το 2016 στην Ελλάδα, Άρης Σκλαβενίτης.
Συγκεκριμένα, όπως μας λέει η διοργανώτρια ομάδα Be a Greek:
"Το ταξίδι μας θα χωριστεί σε 3 ενότητες. Αρχικά, ο oινοχόος θα μας μιλήσει για το θεωρητικό μέρος της οινολογίας, δίνοντάς μας ιστορικά στοιχεία καθώς και λεπτομέρειες για τις εγχώριες ποικιλίες σταφυλιού. Στη συνέχεια, θα περάσουμε στην πράξη, δοκιμάζοντας τρεις διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού και θα μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε ένα ποτήρι κρασί και να διαβάζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας. Η τρίτη ενότητα θα είναι αφιερωμένη στον συνδυασμό του εκάστοτε κρασιού με τις διάφορες γεύσεις, βασική γνώση για το "πάντρεμα" του κατάλληλου κρασιού με κάθε φαγητό που απολαμβάνουμε…".

ΕλλΟΙΝισμός, ταξίδι στον ελληνικό οίνο - εικόνα 1
Ο Άρης Σκλαβενίτης

Να πούμε, εδώ, ότι πίσω από την Be a Greek travel experiences που ειδικεύεται στον "βιωματικό τουρισμό", βρίσκεται μια ομάδα νέων ατόμων, που δίνει ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία "δράσεων" σαν την παραπάνω, με ψυχαγωγικό και μαζί εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Το οινικό event θα φιλοξενηθεί στο wine bar Oinoscent (Βουλής 45-47 τηλ. 210 3229374), γνωστό έτσι κι αλλιώς για την ποιότητα των εκδηλώσεών του, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 17.00 με κόστος συμμετοχής 30€.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://www.facebook.com/events/1830749890514746/ και για διευκρινήσεις στο info@beagreek.com είτε τηλεφωνικά στο 6948332630.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.