Εβδομάδα για μανιταρολάτρεις στο «Αλεξάνδρα»

Όσοι αγαπάτε τα μανιτάρια μη χάσετε το ειδικό αφιέρωμα του εστιατορίου «Αλεξάνδρα»: «Μανιτάρια: ελληνικοί μικροί θησαυροί – μεγάλες γεύσεις».

Εβδομάδα για μανιταρολάτρεις στο «Αλεξάνδρα»

Όσοι αγαπάτε τα μανιτάρια μη χάσετε το ειδικό αφιέρωμα του εστιατορίου «Αλεξάνδρα»: «Μανιτάρια: ελληνικοί μικροί θησαυροί – μεγάλες γεύσεις».

Εβδομάδα για μανιταρολάτρεις στο «Αλεξάνδρα» - εικόνα 1

Για πέντε βραδιές (12-16 Δεκεμβρίου) ο Ηλίας Αντωνιάδης, executive chef της εταιρείας «Μανιτάρια Δίρφυς», θα επιμελείται ένα ειδικό menu 10 πιάτων, όλα με μανιτάρια. Το μενού, από το οποίο θα μπορείτε να διαλέξετε ότι σας κάνει κλικ, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φάβα Σαντορίνης με μεζεδάκι λεντινούλα, κριθαρότο με βασιλομανίταρα και γαρίδες, ριζότο με κοτόπουλο και σάλτσα μαύρης τρούφας, καραμελωμένο χοιρινό με μανιτάρια αλλά και cheesecake με τρία είδη μανιταριών ή μους με σοκολάτα και γανόδερμα.

Είναι η πρώτη από τις συνολικά 4 θεματικές εβδομάδες που θα διοργανώσει μέσα στο χειμώνα το γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο, για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας. Όλες οι εκδηλώσεις δίνουν έμφαση σε ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές. Έτσι, ο Ιανουάριος θα έχει αφιέρωμα στις ηπειρώτικες πίτες, ο Φεβρουάριος στις ελληνικές φυλές κρεάτων της «Κιβωτού του Δήμου» και ο Μάρτης στα προϊόντα του Μεσολογγίου και του Αμβρακικού.

Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των αργυρών γενεθλίων του «Αλεξάνδρα» είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε αρκετά από τα πληθωρικά και καλοφτιαγμένα πιάτα του χειμερινού καταλόγου, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Στα ποτήρια μας το ασύρτικο Sur Lie από το Κτήμα Εύχαρις και το syrah Πλατάνων Όρος από το Κτήμα Φίλιππου Κούκη, που θα ενσωματωθούν στον χειμερινό κατάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.