Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους

Περισσότεροι από χίλιους πεντακόσιους σεφ σε όλο τον κόσμο αποτίνουν τη Δευτέρα 21/3 φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και τα αθηναϊκά εστιατόρια θα είναι στο ραντεβού.

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους

Περισσότεροι από χίλιους πεντακόσιους σεφ σε όλο τον κόσμο αποτίνουν τη Δευτέρα 21/3 φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και τα αθηναϊκά εστιατόρια θα είναι στο ραντεβού.

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους - εικόνα 1

Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται –με πρωτοβουλία του Γάλλου σεφ Alain Ducasse και του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης– το Gout de France / Good France στρώνοντας, τη Δευτέρα 21/3, ένα γευστικό μωσαϊκό με ταρτάρ, πατέ, πάπιες κονφί και coq au vin, tarte tatin και μιλφέιγ σε κλασικές και μοντέρνες αποδόσεις. Η γαστρονομία είναι ένα φοβερά ισχυρό χαρτί για τον τουρισμό της Γαλλίας, κι η κίνηση αυτή, μια σειρά δείπνων σε όλο τον κόσμο, στα πρότυπα των Diners d’Epicure (τα δείπνα του Επίκουρου) του Escoffier, έχει ως στόχο να υπογραμμίσει τη σημασία μιας κουζίνας που σφράγισε την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης, αλλά και τη σύνδεση της ευζωίας με το καλό φαγητό.

Και που ακόμη και σήμερα, που οι εισροές στοιχείων από κάθε γωνιά του πλανήτη επαναδιαμορφώνουν τη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή, παραμένει επίκαιρη και επιδραστική. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο της νόστιμης αυτής γιορτής, περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι σεφ σε όλο τον κόσμο θα αντλήσουν έμπνευση από τη μεγάλη παρακαταθήκη της γαλλικής κουζίνας, παρουσιάζοντας το δικό τους «γαλλοτραφές» μενού. Σημειώστε ότι καθένα από τα εστιατόρια που συμμετέχει στο Gout de France / Good France καλείται να καταβάλει 5% των εσόδων της βραδιάς σε μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στους τομείς της υγείας και του περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες στο www.goodfrance.com.

Η Αθήνα μιλάει γαλλικά

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους - εικόνα 2

Στο ρυθμό του Gout de France / Good France κινούνται ταυτόχρονα χώροι διαφορετικών ειδών, από γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι χαλαρά, cosy στέκια, κι από τα βόρεια μέχρι τα νότια της πόλης. Ειδικά μενού, λοιπόν στις 21/3 θα συναντήσετε στο «Premiere» του «Athenaeum InterContinental» (€ 120 το άτομο) με την όμορφη θέα και στο ζεστό «Αvenue Bistro & Bar» του ξενοδοχείου «Μetropolitan» (€ 65), αμφότερα στη Συγγρού, στο «Karavi» του «Sofitel Athens» (€ 120 το άτομο) στο Αεροδρόμιο και στο στιλάτο «Artisanal Lounge & Gardens» στην Κηφισιά (€ 50 το άτομο).

Τη δική τους είτε γαλλόφωνη είτε γαλλοεμπνευσμένη πρόταση κάνουν οι σεφ στο «Alia Brasserie» του «Astir Palace» (€ 76 το άτομο) και στο «Malabar InHouse» του «The Margi» (€ 57 το άτομο) στη Βουλιαγμένη, στο κλασικό «Σπύρος και Βασίλης» (€ 50 το άτομο) και το «Rosebud» στο Κολωνάκι (€ 35 το άτομο), το «Mαύρο Πρόβατο του Press Café» στις δύο έδρες του στο Παγκράτι και στα Μελίσσια (€ 26 το άτομο), το «Polly Maggoo» στο Μεταξουργείο (€ 43 το άτομο) και το καινούργιο «Chapeau» στο Χαλάνδρι (€ 36 το άτομο).

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Malabar

(ξεν. «The Margi») Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Αρριανού 31-33, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.