Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια

Την Τετάρτη 27/1 τα δημιουργικά πιάτα του Γκίκα Ξενάκη ζευγαρώνουν με παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια

Την Τετάρτη 27/1 τα δημιουργικά πιάτα του Γκίκα Ξενάκη ζευγαρώνουν με παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια - εικόνα 1

Στο πλαίσιο των φετινών ΒορΟινών, το κομψό εστιατόριο του Μεταξουργείου προτείνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γευστικά και οινικά μενού, που «δένει» τα – σύγχρονης αντίληψης μεν, που πατάνε όμορφα στην παράδοση δε– ελληνικά πιάτα του σεφ Γκίκα Ξενάκη με μια σειρά από σπάνια, παλαιωμένα κρασιά οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδας». Την Τετάρτη 27/1 στο «Aleria» η ώριμη πλευρά του γοητευτικά ιδιοσυγκρασιακού Ξινόμαυρου, όπως θα δείτε παρακάτω, έχει την τιμητική του. Όσο για το κόστος συμμετοχής, είναι € 66 το άτομο.

To μενού της βραδιάς

Δαμασκηνός 1997 (Ξινόμαυρο)- Κτήμα Βαένι Νάουσα
Βελουτέ σούπα από ζωμό μοσχαριού και παντζάρια, ψητός καβουρμάς, σελινόριζα και λάδι εστραγκόν

Κτήμα Φουντή 2000 (Ξινόμαυρο) - Κτήμα Φουντή
Ορτύκι Γρεβενών με κρέμα από μανιτάρια, κρεμμυδοντολμάς με κινόα και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ

Γιαννακοχώρι 2001 (Ξινόμαυρο, Μerlot) - Kτήμα Κυρ Γιάννη
Αρνάκι σιγοψημένο, κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ και καπαρόφυλλα

Κτήμα Βογιατζή 2007 (Ξινόμαυρο) – Κτήμα Βογιατζή
Μάγουλο χοιρινό μαγειρεμένο με ξινόμαυρο και πράσινες ελιές, κρέμα πατάτας και σαλάτα με φακές

Μπαμπάς σε σιρόπι ανανά με τσίπουρο, κρέμα βανίλιας και κονφί περγαμόντο

Περισσότερες πληροφορίες

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.