Κηφισιά: 13 γευστικά must

Πόλος έλξης διασκέδασης και ψυχαγωγίας για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, η Κηφισιά διαθέτει φυσικά και έντονη εστιατορική σκηνή με καθημερινό σικ, μεζεδολόγημα, γκουρμέ με πολύ ρυθμό και έθνικ φάσεις.

Κηφισιά: 13 γευστικά must

Πόλος έλξης διασκέδασης και ψυχαγωγίας για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, η Κηφισιά διαθέτει φυσικά και έντονη εστιατορική σκηνή με καθημερινό σικ, μεζεδολόγημα, γκουρμέ με πολύ ρυθμό και έθνικ φάσεις. Είναι μια περιοχή που μας εμπνέει με το κύρος της και την ευρύτατη ποικιλία των γευστικών της προτάσεων για εξόδους τις πρώτες ημέρες του 2016!

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 1
«Nice ‘n’ Easy»

Tο κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα είναι από μόνο του μπιζουδάκι, αλλά το μοντέρνο θεατρικό σύμπαν που έχουν απλώσει στο Artisanal οι Μουρίκης - Γαβαλάς είναι μια από τις καλύτερες δουλειές τους. Ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης προτείνει μοντέρνα ελληνική και μεσογειακή κουζίνα επιπέδου. Αραβική πίτα και νοστιμότατο σπανάκι με απαλή και σαμπανιζέ υφή, αφού μαγειρεύεται με κινόα, κάνουν μια αλλιώτικη σπανακόπιτα. Πιάτο με δυνατή comfort φινέτσα, τα γεμιστά με μοσχαρίσια στηθοπλευρά ραβιόλια συνοδεία πουρέ κολοκυθιού και μανιταριών όπως και τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και baby καρότα.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 2
«Cibo Matto»

Στα Ψαράκια και Θαλασσινά ο κατάλογος είναι τεράστιος, αλλά τα μικρά μπακαλιαράκια, τα προσφυγάκια, ξεχωρίζουν έτσι τραγανά και ζουμερά που βγαίνουν απ’ το τηγάνι. η ψαρόσουπα ζεσταίνει και νοστιμίζει με μπόλικο λεμόνι και πιπέρι. η ταραμοσαλάτα και τα ντολμαδάκια της γιαγιάς είναι αγαπημένες λιχουδιές. οι φρέσκες κυδωνάτες πατάτες με τη φλούδα τους και η γάμπαρη βγαίνουν απ’ το τηγάνι προκλητικές. Το πιο ωραίο σημείο του μαγαζιού οι βεράντες που βλέπουν πρασινάδα και πεύκα.

Νέα πορεία ακολουθεί πλέον το Cibo Matto με σεφ τον Γιώργο Παππά (ex «Tesoro Mio»). Στο μενού του βρίσκουμε: ναπολεόν μελιτζάνας με μοτσαρέλα, ντομάτα γκρατινέ και λάδι βασιλικού, κλασική πληθωρική καρμπονάρα και ριζότο με μαύρες τρούφες του Πιεμόντε, οσομπούκο αρωματισμένο με πορτοκάλι και δεντρολίβανο και σαφρανέ ριζότο. Ωραία θέα από τη σάλα σ' αυτό το εστιατόριο-μπαλκόνι που βλέπει από ψηλά την Πλατεία Κεφαλαρίου.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 3
«Suba»

Θερμός μοντερνισμός στο Suba της Κηφισιάς, που καταφέρνει να συνδυάζει επιτυχημένα το ρουστίκ ξύλο με το μάρμαρο σε πιο φωτεινές και σε πιο dark εκδοχές, με τα εντυπωσιακά «λουλούδια» της οροφής δίπλα στο μπαρ. Δοκιμάζουμε Suba roll µε τόνο, σολοµό και αγγούρι, τόνο tataki, λάδι τρούφας και κρεµµυδάκια πανέ και Shizukesa µε γαρίδα tempura, καλυμμένο µε φιλέτο από την κοιλιά του τόνου και ταρτάρ σολοµού. Στο μενού θα βρείτε επίσης πολλά καρπάτσιο, ρυζοµακάρονα yakishoba, κοτόπουλο teriyaki, burger σολοµού µε wasabi και black cod με miso.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 4
«Εν Ελλάδι»

Αίσθηση μοντέρνας ταβέρνας και αστικό παλιομοδίτικο άρωμα συνθέτουν το ζεστό feeling του Εν Ελλάδι. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας, οπότε τα κλασικά φαγητά χρωματίζονται με δόσεις μοντερνισμού – θα το νιώσετε στο μουσακά με μοσχαρίσια ουρά και κρούστα γιαουρτιού. Τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα εδώ έχουν ειδικό βάρος: παστουρμαδοπιτάκια με κασέρι Σωχού, κρητικά μανιτάρια γεμισμένα με απάκι και γραβιέρα Μυλοποτάμου, τραχανότο με παντσέτα, πράσο, ντοματίνια, φινόκιο και τσαλαφούτι Ρούμελης. Επίσης αγαπούν τα πληθωρικά μαγειρευτά όπως χουνκιάρ, μοσχαρίσια μάγουλα με σπαστές πατάτες και χόρτα και σιγομαγειρεμένο τράγο στη γάστρα.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 5
«Nice ‘n’ Easy»

Σε ύφος αμερικάνικου meat restaurant, με το τούβλινο περίβλημα της σάλας του άλλοτε ξανθό κι άλλοτε μαύρο, ζεστό ξύλινο πάτωμα και stylish κολάζ καθισμάτων, το Munchy’s έκανε αίσθηση με το που άνοιξε. Στον κατάλογο φιγουράρει μια καλή συλλογή από burgers σε ψωμί μπριός φτιαγμένο μόνο από φρέσκο κιμά Black Angus που ξεκινούν από το κλασικό (με καραμελωμένο κρεμμύδι και BBQ sauce, με bearnaise) και πηγαίνουν σε πιο εξτρίμ προτάσεις (με πικάντικο mango chutney και καπνιστή μοτσαρέλα). Το μενού συμπληρώνεται με hot dog (υπάρχουν και σπέσιαλ με τσορίθο) και wrap και μια μικρή αλλά πολύ προσεγμένη wine list με γλυκές τιμές. Το πάθος του Δημήτρη Χριστοφορίδη για το υγιεινό φαγητό και οι γευστικές κατευθύνσεις του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη έχουν δώσει την επιτυχημένη συνταγή ενός bio-συνειδητοποιημένου, πολυσυλλεκτικού all-day στεκιού όπως το Nice ‘n’ Easy.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 6
Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης του «Τηλέμαχου»

Το μαγαζί της Κηφισιάς είναι όμορφο, με ντεκόρ που εστιάζει σε γεωμετρικά παιχνίδια και αναφορές σε Μέριλιν Μονρό, Φρανκ Σινάτρα, Τζέιμς Ντιν και Έλβις. Το μενού είναι ευρύτατο^ ξεκινάει με σάντουιτς και breakfast και ανοίγεται σε πιάτα όπως το sashimi τόνου με daikon, τα κεφτεδάκια από βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης γεμιστά με γραβιέρα Νάξου και σάλτσα γιαουρτιού με λάιμ, τα λιγκουίνι με άγρια ρόκα, δεντρολίβανο και τσορίθο, το burger από βιολογικό μοσχάρι Αρκαδίας ή το βουβαλίσιο φιλέτο, γκλασαρισμένο με ρετσίνα και χαρουπόμελο, ισορροπώντας ανάμεσα στο καθημερινό και το gourmet. Στην cocktail list θα ανακαλύψετε και πολλές ελληνότροπες συνταγές, όπως το Cydonia με Metaxa, κανέλα, λεμόνι, λικέρ πορτοκαλιού και γλυκό κουταλιού κυδώνι. Κρέας υψηλού επιπέδου στα βόρεια σημαίνει Τηλέμαχος.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 7
«Τηλέμαχος»

Και τα δύο μαγαζιά –το πιο ανάλαφρο Art Grill και το πιο βαρύ BBQ Club– εφαρμόζουν υψηλή χασαπική με κοινά σημεία αλλά και με διαφορές. Από το πρώτο τσιμπολογάμε εξαιρετικά αρνίσια παϊδάκια, χυμώδες αρνάκι στη σούβλα, τραγανό-ζουμερό κοκορέτσι. Από το δεύτερο, σούπα με αρνίσια ποδαράκια λουκούμι και νοστιμιά που εξιτάρει, καλοσιτεμένο φιλέτο προβάτου-μεγάλη ζημιά, θεονόστιμο τράγο από τον Όλυμπο με λιγκουίνι σε φανταστική σάλτσα από τους χυμούς του κρέατος και πελτέ ντομάτας, σπάνια σπλήνα γεμιστή με κιμά και γευστική ένταση που καίει καρδιές. Κοινό έδαφος αυτού του προχωρημένου meat parade η τεράστια (γύρω στο ένα κιλό) βοδινή σπαλομπριζόλα. Εξαιρετικό είναι και το κελάρι του μαγαζιού με σπέσιαλ τα κρασιά της Νότιας Αφρικής που εισάγει ο Γιώργος Τσιλιγκίρης.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 8
«Yellow»

Η αίσθηση ότι ένας ντεκορατέρ έχει κεντήσει με εμπνευσμένο mix ’n’ match ένα στιλάτο σπίτι στο εσωτερικό και την αυλή του Yellow είναι διάχυτη. Σε ρόλο σκηνοθέτη ο Κώστας Βακιρτζής, με τον σεφ Κώστα Αλβανίδη να κινείται στους γευστικούς ρυθμούς ενός cafe-restaurant με τη νόστιμη σιγουριά μιας χειροποίητης σπανακόπιτας κι ενός χοιρινού κλέφτικου με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα, πιπεριές, και πατάτες. προτείνει όμως και πιο ψαγμένους συνδυασμούς όπως το λεμονάτο ριζότο με ουρές καραβίδας αρωματισμένο με φασκόμηλο ή τα χοιρινά φιλετίνια με σάλτσα φέτα-ρετσίνα αρωματισμένη με θυμάρι, αλλά μη φύγετε χωρίς να δροσιστείτε με τάρτα λεμόνι και μυρωδάτο παγωτό δυόσμου.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 9
«Ψαράκια και Θαλασσινά»

Ο παλιός «Ψαράς» έχει μεταμορφωθεί εσχάτως σε πολύ στιλάτη, ανάλαφρη, φωτεινή και ζεστή Almyra, όπου ο Γιάννης Λιάκου μας περιμένει με την ψαριέρα του γεμάτη ολόφρεσκα καλούδια: καλκάνια, πετρομπάρμπουνα, γαρίδες, πεσκανδρίτσες, τσιπούρες, καραβίδες και φαγκριά, όλα αλανιάρικα του πελάγους. Ξεχωρίζω το φανταστικό «γύρο» από τόνο σερβιρισμένο πάνω σε πίτα με ντοματίνια, κρεμμύδια και μπόλικο κοκκινοπίπερο.

Πολύ καλά όμως είναι το τριπλό ριζότο (carnaroli, κριθαράκι, σιτάρι) κακαβιάς με μάγουλα ροφού και βαθιά comfort γεύση, η τριλογία λευκού, κόκκινου και μαύρου ταραμά, η σαντορινιά φάβα με χταπόδι μαγειρεμένο σε κρασί Port και φυσικά τα τηγανητά μπαρμπούνια και οι γαρίδες. Στο φινάλε πρωτότυπο ξεψάρισμα με πληθωρικό πεϊνιρλί με nutella-mascarpone και μπανάνα.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 10
«Suba»

Η κουζίνα, όπως και το ντεκόρ του Buba, είναι δείγμα κομψού εκλεκτικισμού με διάθεση στιλάτων εθνικών αναμείξεων εις σάρκαν μίαν. Ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης επανένωσε την ομάδα του «Bar Guru Bar», με τον ίδιο στα ντεκ να εναλλάσσει αλέγρες μουσικές και κοσμοπολίτικα tunes. Διάθεση ζεν ανάπαυλας που όμως τα βράδια «ηλεκτρίζεται», ενσταλάζοντας «ξίδι ρυζιού» σε κλασικά και μη κοκτέιλ. Η κουζίνα παίζει με κλασικές και «πειραγμένες» ταϊλανδέζικες συνταγές και όχι μόνο: Vietnamese rolls, duck salad με αρωματική πάπια στη σχάρα, φτερούγες κοτόπουλου Pok Pok, αλλά και βιρμανέζικο κοτόπουλο κάρι με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Κηφισιά: 13 γευστικά must - εικόνα 11
O Mανόλης Πλατής και ο Γιώργος Βενιέρης στο «Oozora the House»

Με μποέμ εξωτικό σκηνικό και μοτίβα που φέρνουν στο νου το λονδρέζικο «Hakkasan» μας υποδέχεται το Oozora, που στεγάζεται πλέον στο ισόγειο του παλιού «Cash». Ο Γιώργος Βενιέρης έχει συνθέσει ένα pan-Asian κολάζ πολύ ωραίων πιάτων από τα οποία ξεχώρισα: το εξαιρετίκ αφράτο αχνιστό ψωμάκι γεμιστό με καραμελωμένο Wagyu και νεροκάστανο, τα καντονέζικα ντάμπλινγκ με γαρίδα και υπέροχη σάλτσα φιστικοβούτυρου, τα ντελικάτα ντιμ σαμ με ιβηρικό χοιρινό και μανιτάρια σιτάκε και, φυσικά, το απολαυστικό ταϊλανδέζικο pad thai και το comfort μοσχάρι με νουντλ στο γουόκ.

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλέμαχος Art Grill

Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Yellow

Χαρ. Τρικούπη & Κρήτης 27, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Ψαράκια & Θαλασσινά

Ιλισίων 27, Νέα Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Buba Bistrot Exotique

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2024

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.