Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους;

Μπορεί να διευθύνουν κουζίνες και να δημιουργούν signature πιάτα, αλλά κάποιες στιγμές δραπετεύουν κι αυτοί από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τους. Λαζάρου, Σκαρμούτσος, Μποτρίνι, Λουκάκος, Νικολάου, Δαμαλάς, Campanha και Βενιέρης μας εκμυστηρεύονται ποια είναι τα αγαπημένα τους στέκια για παρέα και χαλάρωση.

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους;

Μπορεί να διευθύνουν κουζίνες και να δημιουργούν signature πιάτα, αλλά κάποιες στιγμές δραπετεύουν κι αυτοί από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τους. Λαζάρου, Σκαρμούτσος, Μποτρίνι, Λουκάκος, Νικολάου, Δαμαλάς, Campanha και Βενιέρης μας εκμυστηρεύονται ποια είναι τα αγαπημένα τους στέκια για παρέα και χαλάρωση.

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους; - εικόνα 1

Ίσως δεν το φαντάζεστε, αλλά οι κουζίνες των εστιατορίων είναι την ίδια στιγμή εργαστήρια απόλαυσης αλλά και από τα πιο στρεσογόνα μέρη που μπορεί να βρεθεί κάποιος. Ειδικά εκεί γύρω στις 10 το βράδυ, όταν σχεδόν ταυτόχρονα δίνουμε όλοι την παραγγελία μας, η αδρεναλίνη κυλάει ποτάμι, τα μάτια παίρνουν φωτιά, το στρες ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα, τα ντεσιμπέλ χτυπάνε κόκκινο. Αν δεν βρουν οι σεφ τρόπους να αποφορτιστούν έπειτα από τέτοια ένταση, είναι σίγουρο ότι θα κάψουνε φλάν­τζες. Σκεφτήκαμε λοιπόν να το ερευνήσουμε το θέμα και αρχίσαμε να τους ρωτάμε πού τους αρέσει να πηγαίνουν, να τρώνε και να ξεκουράζονται στο ρεπό ή στο διάλειμμά τους.

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους; - εικόνα 2

«Στην Πολωνία!» μας λέει ο Λευτέρης Λαζάρου αυτοσαρκαζόμενος, διότι τελευταία έχει εμπλακεί­ σε μια σειρά από καινούργια projects. «Όταν θέλω να πάρω μια ανάσα, πηγαίνω στο “Πανόραμα” (Ηρακλείου 18), στον Προφήτη Ηλία στην Καστέλα, που έχει όλο τον Πειραιά στο πιάτο. Είναι ένα μέρος αγαπημένο, όπου με κυριεύουν οι αναμνήσεις, αφού αυτές είναι οι γειτονιές όπου μεγάλωσα. Τρώω καμιά τηγανητή κουτσομούρα, κάνα καλαμαράκι και ρεμβάζω. Στο “Βαρούλκο” δεν μπορώ να φάω ήσυχος, όλο και κάποιος­ πελάτης θα έρθει και θα πρέπει να σηκωθώ να τον χαιρετήσω». Το «Πανόραμα» όμως έχει σουξέ απ’ ό,τι φαίνεται ανάμεσα στους σεφ, διότι αρέσει και στον Σκαρμούτσο, και στον Μποτρίνι – λογικό είναι με τέτοια θέα...

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους; - εικόνα 3

Στον Δημήτρη Σκαρμούτσο αρέσει πολύ και «το comfort στιλ του “Π Box”, ειδικά το πεϊνιρλί με το φουαγκρά, η φοβερή ταρα­μοσαλάτα και η σαλάτα με κινόα και σαρδέλες. Στο “Καλωσόρισμα του Αντώνη” αγαπώ το γιουβέτσι –παραγγέλνω τέσσερις μερίδες και τις δύο τις παίρνω στο σπίτι– και την κατσικομακαρονάδα του. Για σουβλάκι τιμώ το χειροποίητο χοιρινό καλαμάκι του “Πανερυθραϊκού” (Νικ. Πλαστήρα 43, Νέα Ερυθραία) όταν είμαι στα βόρεια, ενώ στο κέντρο πηγαίνω στον “Κώστα” στην Αγία Ειρήνη και του ζητάω έξτρα σάλτσα μέχρι να μουδιάσει το στόμα από την κάψα και τη νοστιμιά. Είμαι επίσης φαν του “Δίπορτου” στην κεντρική αγορά. Είναι ζεν να ακούς τη βρύση να τρέχει, τον παραγιό να λέει την παραγγελία και την κιθάρα και το μπουζούκι να παίζουν λαϊκά. Το φαγητό στάνταρ: μικρό ψαράκι, σαλάτα, ρεβίθια, φασολάδα – παλιομοδίτικη ανθρώπινη γοητεία».

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους; - εικόνα 4

Ο Έκτορας Μποτρίνι πηγαίνει στον «Τσαφ» στη Χαλκίδα­ όταν έχει λίγο χρόνο και θέλει να ξεφύγει: «Έχει φοβερή, ολόφρεσκη­ ντόπια καραβίδα κι εξαιρετικά ψάρια. εκεί γλεντάς την πρώτη ύλη. Στη Χαλκίδα πηγαίνω όμως και στον “Γιάννη” στην περαντζάδα, που φτιάχνει το σκυλόψαρο σχεδόν μπιάνκο όπως στην Κέρκυρα. Στη “Μαργαρώ” (Χατζηκυριάκου 126), στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, κατεβαίνω για τη φάση και για μπαρμπούνι και πολύ καλή χωριάτικη σαλάτα. Για τη φάση όμως πηγαίνω και στο “Ψάριστον”: έχουν χιούμορ, πετροσωλήνες και άλλα δυσεύρετα πράγματα!»

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους; - εικόνα 5

Ο Γιάννης Λουκάκος τιμάει συχνά τον cult «Μήτσο» στην Πλατεία Ελευθερωτών στο Χαλάνδρι: «Πάω για να πιω τσίπουρο και ούζο με την παρέα μου, με τηγανητό μπακαλιαράκι, καλαμάρι και καμιά σουπιά. Το “Χειροποίητο Σουβλάκι της Ανάληψης” στην Πλατεία Βριλησσίων έχει πολύ καλό καλαμάκι, που ξεχωρίζει. Για κρέας έχω δύο στέκια – τον “Vezene”, επειδή είναι πολύ ξεκούραστο μαγαζί κι έχει εξαιρετικά κρέατα που δεν βρίσκεις εύκολα, και τον “Κρητικό” στην Κάντζα με το καλύτερο αρνίσιο παϊδάκι. Στο “Street wok” στην Πανόρμου και στη Νέα Ερυθραία πάω για τα πολύ καλά ασιατικά νουντλ­».

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους; - εικόνα 6

Η Ντίνα Νικολάου πηγαίνει κοντά στη γειτονιά της όταν θέλει να χαλαρώσει από τη δουλειά. «Μου αρέσει το “Bisteca” (Π. Τσαλδάρη 27, Μελίσσια), διότι έχει φιλόξενη ατμόσφαιρα και καλά κρέατα. Είναι πολύ νόστιμο το rib eye τους και στο burger κόβουν το κρέας με τα μαχαίρια. Μου αρέσει επίσης το ζεστό ιταλικό “Dal Professore” στο Μαρούσι. Όταν όμως φιλοξενώ Γάλλους φίλους μου, διαλέγω πάντα το “Tudor Hall”, όπου ο Σωτήρης Ευαγγέλου κάνει θαύματα με την ελληνική κουζίνα».

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους; - εικόνα 7

Ο Olivier Campanha δηλώνει οπαδός του «Stinking Bishop». «Διότι­ έχει τυριά που βρομάνε», εξηγεί γελώντας και συμπληρώνει ότι τα δυνατά τυριά με έντονο άρωμα είναι κομμάτι της κουλτούρας του και από τα πράγματα που του λείπουν στην Ελλάδα. Πηγαίνει για σούσι στο «Furin Kazan» λόγω της καλής σχέσης ποιότητας-τιμής, ενώ του αρέσει και το feeling του «Cinco»: «Συνδυάζοντας ατμόσφαιρα, φαγητό και ποτό, είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε μετά τη δουλειά».

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους; - εικόνα 8

Ο Χρόνης Δαμαλάς ξεχωρίζει τις «Σεϋχέλλες» στην οδό Κεραμεικού στο Μεταξουργείο, διότι έχουν νόστιμο και καλοφτιαγμένο φαγητό, και προτιμάει να κάθεται στην μπάρα και να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στην κουζίνα. Πηγαίνει επίσης στο «Shakesbeer» στην Άνω Ηλιούπολη (Ηρώων Πολυτεχνείου 15) «για το κότσι με ξινολάχανο και πουρέ και το burger του που είναι… ένα κιλό». Ξεχωρίζει όμως και το «Aleria» («Mου αρέσει πολύ, ειδικά το καλοκαίρι στην αυλή. Το σέρβις είναι φιλικό κι εξυπηρετικό, χωρίς να το παρατραβάει»), ενώ δεν παραλείπει να επαινέσει το ωραίο πειραγμένο παστίτσιο του Γκίκα Ξενάκη.

Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους; - εικόνα 9

Όσο για τον Γιώργο Βενιέ­ρη, τον οποίο είναι πολύ πιθανό να βλέπουμε πιο συχνά στην Αθήνα, διαλέγει το «Rouan Thai» στον Πειραιά, «διότι είναι ένα ακομπλεξάριστο μαγαζί, με φιλόξενη ατμόσφαιρα, και το μοναδικό αυθεντικό ταϊλανδέζικο της πόλης», και τον «Βλάχο» στα Μελίσσια για τα χοιρινά μπριζολάκια και τις ηπειρώτικες πίτες: «Πάντα βρίσκω το ίδιο πράγμα. Και το εκτιμώ αυτό». Μετά θυμάται και το χουνκιάρ και την πανσέτα στο «Μαύρο πρόβατο» του Παγκρατίου. Και αυτό του αρέσει επειδή είναι «πεζοδρομιάτο, χαλαρό και νόστιμο».

Περισσότερες πληροφορίες

Μαργαρώ

Χατζηκυριακού 126, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πανόραμα

Ηρακλείου 18-20, Καστέλα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Ουζερί του Μήτσου

Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Αρριανού 31-33, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Rouan Thai

Νοταρά 131, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2024

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.