Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή - εικόνα 1

Είναι από τα ιστορικά καφενεία της Αθήνας το καφενείο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι και στα χέρια πλέον του Νεκτάριου Νικολόπουλου και του Παύλου Γιαβή (το ντουέτο του «Ten» της Πλουτάρχου παλιότερα και του «Albion» του Ψυχικού) παραμένει καφενείο. Από την πρώτη ημέρα που ξανάνοιξε τώρα τον Σεπτέμβριο γίνεται χαμός. Στα δύο παράλληλα «πεζοδρόμια» στήνονται τα τραπέζια και το ανθρώπινο μιξάξ –στο ένα κάθονται σινιέ Κολωνακιώτισσες κυρίες, στο διπλανό πίνουν το φραπέ τους φοιτητές– και όντως η περιγραφή «νηπιαγωγείο-μπαρ-γηροκομείο» στον κατάλογο πέφτει διάνα. Πήραμε ένα καραφάκι ρακή, μοιραστήκαμε πιτάκια με ρίγανη και mixed ελιές μαρινάτες στο βαζάκι, κάτι παξιμαδάκια σε στιλ ντάκου, πατάτες τηγανητές με λίγο χτυπημένο αβγό και τριμμένο τυρί από πάνω, χοιρινές μπουκιές στο φούρνο (τρυφερές μεν λίγο άνοστες δε) και πιο συμπαθητικά μπιφτεκάκια με σάλτσα βασιλικού. Δεν θα το υπεραναλύσω. Απλά κι «εύκολα», τα καμιά δεκαπενταριά σε αριθμό πιατάκια κοστίζουν € 3,50-4,50 – ένα μόνο φτάνει τα € 5 και το σημείο είναι από τα καλύτερα του κέντρου, με πράσινο, περιρρέουσα ατμόσφαιρα ζωντανής πλατείας και τους ήχους των αυτοκινήτων περιορισμένους στο background. Κρατήσεις δεν κάνουν.

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι.
Τιμή: € 10-12.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεξαμενή

Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.