Black Rock

-


Σε ένα ονειρεμένο location στα χείλη της καλντέρας, ακριβώς εκεί που η Οία αντικρύζει σε πλήρη θέα το ηφαίστειο, το εστιατόριο Black Rock στο υπέρκομψο ξενοδοχείο Santorini Secret προσφέρει την εξαιρετική κουζίνα που δημιουργούν ο πολυβραβευμένος σεφ Γιώργος Βενιέρης με το στενό του συνεργάτη, τον έμπειρο σεφ Γιώργο Χωραΐτη. Ρost modern ελληνική κουζίνα είναι το γαστρονομικό προφίλ του μενού, αφού οι αναφορές στις αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές είναι σαφείς, με προφανές πλεονέκτημα την άρτια τεχνική που συνθέτουν μια σειρά γκουρμέ και ραφινάτα εδέσματα. Μέγα hit το κλασσικό στιφάδο με σάλτσα φτιαγμένη με ξύδι και Μαυροδάφνη συν μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι) και δεντρολίβανο αλλά και το κουνέλι ξελουριστό με πουρέ κρεμμυδιών, το καψαλισμένο σκουμπρί με φάβα, κατσούνι (ντόπιο αγγούρι) τσιπς κρεμμυδιού, σπόρους ντομάτας, σινάπι τουρσί και «κουσκούς κάπαρης. Εντυπωσιακή η απόδοση της χωριάτικης σαλάτας, με πολύχρωμα ντοματάκια μαριναρισμένα σε μια βινεγκρέτ με σόγια – σπόρια ντομάτας, ρολά με κρέμα φέτας, μαριναρισμένα παξιμάδια, πάστα ελιάς και σφαιροποιημένες πέρλες. Πολλά ντόπια λαχανικά, φύτρες και αρωματικά βότανα που φτιάχνει ο Χωραΐτης, ψάρια από Κυκλάδες , wine list από τον ελληνικό και κυρίως το σαντορινιό αμπελώνα. Στο ίδιο post modern πνεύμα και τα γλυκά με μια σοκολατίνα που γαρνίρεται με τουίγ από μέλι, σαραγλάκια γεμιστά με παγωτό μαχλέπι αλλά και γαλακτομπούρεκο. Έξοχα cocktails από τον ξεχωριστό mixologist Μάνο Κρασαδάκη ο οποίος έχει επίσης στην ευθύνη του τη λειτουργία της σάλας επιβλέποντας κάθε λεπτομέρεια που κάνουν αξέχαστη τη γαστρονομική εμπειρία του επισκέπτη.

Ο χάρτης

Τα εστιατόρια