Τάσος 

Σαλονικιώτικη ψαροφαγία με ψυχή


Ανοιχτό το μαγαζί τριγύρω, μέσα στο πράσινο, τραπεζάκια έξω, χαλαρή κατάσταση και ένα από τα καλύτερα μέρη για ψάρι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Τάσος Τοπτζής και η γυναίκα του, η Κυριακή, διδάσκουν εδώ και 36 χρόνια το τέλειο τηγάνι και την άψογη σχάρα με ψάρια από ντόπια παραγάδια, αλλά και τα μοσχοβολιστά αχνιστά θαλασσινά στους μυημένους ψαροφάγους, κερδίζοντας δικαίως την αναγνώριση και την εκτίμηση και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016). Καινούργια άφιξη φέτος οι πίτες με χόρτα, παστουρμά ή τυρί κι ένα ονειρεμένο φύλλο (πρώτα ψήνεται στο φούρνο και μετά περνάει από το τηγάνι), η θαλασσινή παέγια με καλαμαράκια και γαρίδες και οι πατάτες με τρεις τρόπους: πατάτα βραστή με βούτυρο και γλυκιά πάπρικα, πατάτα στο τηγάνι με φρέσκο κρεμμυδάκι, πατάτα βραστή, σπασμένη και μετά τηγανισμένη…

Ακόμα, κριθαρότο γαρίδας με λευκή ή κόκκινη σάλτσα και μακαρονάδα με καραβιδόψιχα και μελιτζανοσαλάτα κατάλευκη, χωρίς σκόρδο μόνο με μελιτζάνα, λάδι και ξίδι. Πραγματική απόλαυση η εξαιρετική wine list και ο προσεγμένος εξοπλισμός για το σερβίρισμα του κρασιού (συντηρητές κρασιών, ποτήρια και καράφες Riedel) και στα επιδόρπια, πέρα από τα ωραία γλυκά του κουταλιού, δύο νέες ηδονικές προτάσεις από τα χέρια της Κυριακής, το πολίτικο κανταΐφι και το κυδώνι στην κατσαρόλα με παγωτό κρέμα.

Φαέθωνος 6, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310430523

Ο χάρτης

Φαέθωνος 6

Τηλ. 2310/430523

Site:

Facebook:


Τα εστιατόρια