Η Μαριγούλα

Γευστική κατάδυση στη βαθιά νοστιμιά


Πολύ φιλικό και ζεστό το εστιατόριο με ιστορία 50 χρόνων στον Πολύγυρο, με όμορφα παλιά πλακάκια στο πάτωμα και ξύλινες ρετρό προθήκες με φωτογραφίες στους τοίχους, γράφει ιστορία γεύσης με τον sui generis ιδιοκτήτη Σοφοκλή Γιαγτζόγλου μαζί με τον σεφ Αθανάσιο Ανδριτσόπουλο στην κουζίνα να σε οδηγούν πιρουνιά πιρουνιά σε δημιουργίες βαθιάς νοστιμιάς (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016).

Από τα πιάτα που χρωστάτε στον εαυτό σας να γευτείτε, είναι η ελιά Χαλκιδικής γεμιστή με καπνιστό χοιρινό Αρεόπολης τηγανητή σε κουρκούτι, το καρότο γεμιστό με μοσχαρίσιο κιμά και τραχανά με ντιπ γιαουρτιού, η δημοφιλέστατη κατσικόπιτα, δηλαδή μια ανοιχτή τάρτα που γεμίζεται με βρασμένο και ξεψαχνισμένο κατσίκι, κολοκύθα και τραχανά, το σουτζουκάκι παστού μπακαλιάρου στη σχάρα με μαρμελάδα περγαμόντο και σάλτσα μπούκοβο (τέλεια σύνθεση με λίγο γλυκό, λίγο καυτερό και λίγο αλμυρό) και, για τους σκληροπυρηνικούς, η καρδιά μοσχαριού μέτρια ψημένη στη σχάρα κομμένη σαν ταλιάτα με σάλτσα καπνιστής πάπρικας και σόγιας!

Ζελέ με γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή αρωματισμένο με γαρίφαλο, χαλβάς με πορτοκάλι και καρύδα ασιρόπιαστος, μπάρα σοκολάτας με φρέσκα φρούτα και κρεμώδη σάλτσα αρωματισμένη με λεμονόχαρτο και τσιζκέικ με κατίκι Δομοκού στα επιδόρπια. Από τα πιάτα της κυρίας Μαριγούλας παραμένουν στο μενού οι γίγαντες φούρνου, τα γιαπράκια γιαλαντζί και ο κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό). Καλή λίστα κρασιών με περίπου 35 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.

Πολύγυρος, Χαλκιδική, 2371023171, www.marigoula.gr

Ο χάρτης

Τηλ. 23710/23171

Site: www.marigoula.gr

Facebook:


Τα εστιατόρια