Xasteria

Η ανανέωση της κρητικής κουζίνας


Το κομψό και λιτό εστιατόριο «Xasteria» του πολυτελούς resort «Amirandes Grecotel Exclusive Resort» συνεχίζει και φέτος στην ίδια γευστική γραμμή που του έδωσε το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016. Ο νέος σεφ Βαγγέλης Φρονιμάκης αναθεωρεί με έμπνευση τη χαρακτηριστική κρητική αλλά και γενικότερα την ελληνική κουζίνα, και αναδεικνύει με λεπτότητα την ξεχωριστή προσωπικότητά της.

Ανάμεσα στα πιάτα του μικρού συνεκτικού μενού που υπογράφει, ξεχωρίζουν το κονσομέ από βιολογικές ντομάτες παραγωγής της Agreco Farm μαζί με σπιτικό «ραφιόλι» (κρητικό πιτάκι) γεμιστό με σύγκλινο και λαχανικά, το φιλέτο μπαρμπουνιού με κρητικά χόρτα, κρέμα κουνουπιδιού και σάλτσα οστρακοειδών με κρόκο Κοζάνης, το κοκοράκι στιφάδο με νιόκι μυζήθρας, κρεμμυδάκι και σάλτσα κρασιού από την ποικιλία Κοτσιφάλι. Στο μενού παραμένουν και πιάτα των προηγουμένων σεφ Γιάννη Κουναλάκη και Κωνσταντίνου Καραπαναγιώτη (που τους βρίσκουμε πλέον στα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου Grecotel στην Κυλλήνη και την Κέρκυρα αντίστοιχα), όπως το χταποδάκι κοκκινιστό με κρέμα ντομάτας, αφρό από τυρί μετσοβόνε και τραγανή χωριάτικη μπρουσκέτα και το μυλοκόπι με χόρτα γιαχνί, κρέμα ψητού κρεμμυδιού και παντζάρια φούρνου. Για φινάλε, δοκιμάστε το αιθέριο γαλακτομπούρεκο με καραμελωμένο φύλλο, sabayon βουτύρου, αφρό μπαχαρικών και παγωτό μαστίχα.

Ξεν. «Amirandes», Γούβες Ηρακλείου, 2897041103, www.amirandes.com #GrecotelAmirandes

Ο χάρτης

Τα εστιατόρια