Pranzo Osteria

Πληθωρική ελληνο-ιταλική γεύση


Η μοντέρνα τρατορία με τη στιλάτη διακόσμηση πάνω στη θάλασσα και αναμφισβήτητο ατού της τον πληθωρικό σεφ και ιδιοκτήτη Βαγγέλη Αλβέρτη βάζει την καλή ιταλική κουζίνα στη γευστική παλέτα του νησιού, αγκαλιάζοντας τα τοπικά προϊόντα. Σταθερά στο μενού, η αυθεντική καρμπονάρα, το ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα Τήνου, σκόρδο και κρασί Μοσχάτο, τα σπιτικά λαζανάκια με αγκιναράκια Τήνου, καρότο, κρεμμύδι και άνηθο.

Καινούργια πιάτα με χαρακτήρα, τα χειροποίητα λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς και σολομό, το χταποδάκι με ντόπιο γλυκό κρασί και φρέσκο δεντρολίβανο (σαν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο με συνοδεία πουρέ πατάτας), τα μπουκατίνι με λουκάνικο Τήνου σε κόκκινη σάλτσα με πιπέρι πορτοκαλιού (το φτιάχνει ο ίδιος ο σεφ), η σπαλομπριζόλα Τήνου φλαμπέ στη σχάρα, οι παπαρδέλες με μοσχάρι ραγού, η πίτσα σε τοπικά μονοπάτια με λεπτή τραγανή ζύμη, ρόκα, λούζα Τήνου και παλαιωμένη γραβιέρα Τήνου ή με καπνιστό σολομό, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο και ντοματίνια. Τα γλυκά με την υπογραφή της Χριστίνας Απέργη είναι ανάλαφρα και δροσερά και αγαπούν την κρεμώδη υφή: μιλφέιγ, κλασικό τιραμισού, πάβλοβα με σπιτική μαρμελάδα φράουλα, μους γιαούρτι. Λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.

Χώρα Τήνου, 2283026002, 6972222213

Ο χάρτης

Τηλ. 22830/26002

Site:

Facebook:


Τα εστιατόρια