Κόκκινο Ποδήλατο

Η (ροκ) ελληνική κουζίνα του μέλλοντος


Η θετική ενέργεια του χώρου σχεδόν ψηλαφείται στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο-μπαλκόνι στην Καλντέρα που στεγάζεται σε σπίτι του 19ου αιώνα, συνδυάζοντας σε ένα μποέμ καλαίσθητο σύνολο καθρέπτες-αντίκες, ψηφιδωτά από παλιά κεραμικά πλακάκια, νοσταλγικούς ασημένιους δίσκους… Το νέο μενού, πάντα με την επιμέλεια του βραβευμένου σεφ του αθηναϊκού εστιατορίου «Aleria» Γκίκα Ξενάκη και την υλοποίηση του chef de cuisine Νίκου Κουτσούκου, έχει στιβαρή ελληνική στόφα και στηρίζεται καθαρά σε προϊόντα από όλο το Αιγαίο.

Το εξαίρετο ταλέντο του Ξενάκη κεντάει συνδυασμούς που ίσως αποτελέσουν το νέο κλασικό τα επόμενα χρόνια: τσιπούρα μαριναρισμένη σε ξίδι από Ασύρτικο και μοσχολέμονο με σταμναγκάθι και αβγοτάραχο Τρικαλινού, ριζότο γαμοπίλαφο με μπουτάκι κοτόπουλο μαγειρεμένο στην κατσαρόλα και αρωματισμένο με μάραθο και «πούδρα» από ντοματάκι Σαντορίνης, κουσκουσάκι με όστρακα, σαντορινιό κολοκυθάκι και αχινό, αρνάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες ιμάμ, κρέμα κατσικίσιου γιαουρτιού και λάδι καπνιστής μελιτζάνας. Από τα παλιά πιάτα, παραμένει η σαλάτα με φέτα μαριναρισμένη σε Vinsanto, καρπούζι, μάραθο, γλιστρίδα, γρανίτα καρπούζι, μέλι και ούζο και το περίφημο γυμνό Μελιτίνι (χωρίς φύλλο) καλυμμένο με καμένη ζάχαρη, με κρέμα λεμονιού και γλυκό του κουταλιού ντοματίνι αρωματισμένο με αρμπαρόριζα. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2016.

Φηρά, Σαντορίνη, 2286023807

Ο χάρτης

Τηλ. 22860/71918

Site:

Facebook:


Τα εστιατόρια