Elia’s Restaurant

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ


Η γαστρονομική Σκιάθος έχει φέτος τη σφραγίδα του σεφ Νίκου Σταυρακάκη. Συνδυάζοντας τολμηρά τις κρητικές γευστικές του μνήμες με τα βιώματά του από φημισμένα διεθνή εστιατόρια, δημιουργεί μια συναρπαστική ελληνική κουζίνα υψηλού επιπέδου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016) με κορυφαία πιάτα το χανιώτικο καλιτσούνι σε μορφή σαλάτας και τον ελληνικό γύρο σε μια εκτέλεση που κλείνει το μάτι στην παραδοσιακή σούπα ramen με noodles φαγόπυρου.

Καινοτόμος παρέμβαση σε μια κλασική ιδέα τα «σουτζουκάκια» από πάπια μαγειρεμένη sous vide με πατάτες τηγανητές σε ελαιόλαδο και παγωτό φέτας. Στο θαλασσινό επίπεδο παίζει βασιλοζαργάνα σεβίτσε με tiger milk από ντολμαδάκι. Ίδια γραμμή και στα επιδόρπια, με ένα «σουφλέ χαρουποσοκολάτας με παγωτό ταχίνι και σος ελληνικού καφέ» που δημιουργεί ο Σταυρακάκης, αντλώντας έμπνευση από την προγιαγιά του Διονυσία με καταγωγή από την Αλικαρνασσό και την κρεμ μπριλέ από ελληνική μαύρη τρούφα με παγωτό μανιταριών του δάσους. Ο Σταυρακάκης δημιουργεί φαγητό με αναμνήσεις («food with memories») παίζοντας ανατρεπτικά με την παράδοση.

Ξεν. «Mandraki Village», Κουκουναριές, Σκιάθος, 2427049301, www.mandraki-skiathos.gr

Ο χάρτης

Τα εστιατόρια