Armyra by Papaioannou

Τολμηρή θαλασσινή κουζiνα


Πάνω στην πισίνα του πολυτελούς «Romanos, a Luxury Collection Resort» της «Costa Navarino», το εστιατόριο «Armyra by Papaioannou», μοντέρνο και αεράτο, με αλλεπάλληλες καμάρες που ανακαλούν την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, φέρει την υπογραφή του μάστερ της ψαροσύνης Γιώργου Παπαϊωάννου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016). Οι chefs de cuisine Νίκος Κονδύλης και Βασίλης Σφακιανάκης τολμούν μια θαλασσινή κουζίνα που γοητεύεται από τη συνύπαρξη πλήθους αρωματικών και λαχανικών με συνδετικό κρίκο τις πιο σύγχρονες τεχνικές, πάντα κοντά στη θέρμη των μεσογειακών γεύσεων.

Χαρακτηριστικές δημιουργίες, ο τόνος ταλιάτα με σαλάτα βαλεριανίνης, «σφουγγάρι» ελιάς, «πούδρα» μαντζουράνας και λάδι τρούφας, ο σολομός φιλέτο σοτέ με αλμυρό χαλβά, espuma από πράσινο μήλο, φινόκιο και μπρόκολο, το ψάρι φιλέτο, ψητό με άγρια χόρτα θαλάσσης (κρίταμο, θαλασσινά σπαράγγια, αλμύρες) και namelaka (κρέμα) από λεμονόχορτο, τα ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς, ελιές, κάππαρη, χτένια και φρέσκο ψάρι, το φιλέτο λαβράκι με ραβιόλι περουβιανής μοβ πατάτας αρωματισμένο με αρμπαρόριζα πάνω σε σάλτσα μπεαρνέζ και κονφί φινόκιο. Όχι μακριά από το ύφος των αλμυρών εδεσμάτων, το επιδόρπιο «σαν πάβλοβα», με κρέμα anglaise λεμόνι, φρούτα του δάσους ποσέ και κραμπλ αρακά, ολοκληρώνει ένα μενού-παρέμβαση στη γαστρονομία της περιοχής.

«Costa Navarino - The Romanos, a Luxury Collection Resort», 2723097586, Μεσσηνία, www.armyracostanavarino.com

Ο χάρτης

Τηλ. 27230/97186, 27230/97000

Site: www.armyracostanavarino.com

Facebook:


Τα εστιατόρια