Ό,τι καλό

Η ντόπια γαστρονομία συναντάει τη Μεσόγειο


Όμορφη υπερυψωμένη βεράντα με θέα στη θάλασσα και στο Μπατσί, τραπεζάκια πάνω στο κύμα και κατάλογος με αγαπημένες κλασικές ελληνικές γεύσεις, δημιουργικές παρεμβάσεις και μεσογειακά περάσματα, που δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο, όποια προτίμηση κι αν έχει.

Στην κουζίνα ο σεφ Ηλίας Μπαξάνης κινείται από την παραδοσιακή φρουτάλια, την ανδριώτικη ομελέτα με λουκάνικο, αβγά χωριάτικα και ντόπιες πατάτες, μέχρι το δημιουργικό γεμιστό καλαμάρι με φινόκιο, ψιλό γαριδάκι και μαλακό τυρί Άνδρου (χτυπητή), τα βιολογικά ρεβίθια με δεντρολίβανο και αφρό λευκού ταραμά, το αρνάκι αμπελουργού τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο με πατάτες στη γάστρα, τις παπαρδέλες με μαύρη τρούφα, κρέμα, φιλέτο κοτόπουλου και γαρίδες και τις ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά με λευκή σάλτσα και γάλα καρύδας.

Φρέσκα ψάρια ψητά ή στο τηγάνι, γαρίδες σοτέ με ούζο, μανιτάρια και κρέμα (κατά παραγγελία), κωλοχτύπα με μακαρόνια ή ψητή με φαρδύ λαζάνι και σκορδοπίπερο και ακόμα κρεατικά της ώρας, σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο, κιλότο μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλο με ταρτούφο, μπιφτέκια γιαουρτλού με ρας ελ χανούτ. Πολλές πρώτες ύλες, όλα τα τυριά και τα περισσότερα κρεατικά και λαχανικά είναι από την Άνδρο. Η πάβλοβα με φραμπουάζ και παγωτό βανίλια ή η κρέμα καραμελέ αρωματισμένη με βανίλια και μπράντι θα «στρογγυλέψουν» όμορφα το τέλος ενός θαυμάσιου γεύματος.

Μπατσί, Άνδρος, 2282041261

Ο χάρτης

Τηλ. 22820/41261, 6939844603

Site:

Facebook:


Τα εστιατόρια