Ferryman 

Η δύναμη της νέας κρητικής κουζίνας


Με ψυχή τον Γιάννη Μπαξεβάνη και chef de cuisine τον Αλέξανδρο Κιουσάμπα, το «Ferryman» στον κόλπο της Ελούντας γράφει ιστορία στη νέα κρητική κουζίνα (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016) ρίχνοντας γέφυρες ανάμεσα στην παράδοση, τα τοπικά υλικά και τις άρτιες τεχνικές.

Πιάτα που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας, ο τράγος μαγειρεμένος στα ξύλα με φασολάκια κοκκινιστά, πάνω σε πουρέ από μήλο και καρότο αρωματισμένο με κύμινο, το λαβράκι γεμιστό με αρωματικά χόρτα στον ξυλόφουρνο και το αρνί με πουρέ μελιτζάνας και ξύγαλο από τα Ανώγεια. Κατά τα λοιπά, χορτόπιτα με άγρια ντόπια χόρτα και χειροποίητο φύλλο, λιαστό χταπόδι ψητό (πραγματικό λουκούμι) πάνω σε καπνιστή φάβα με ντομάτα και αρωματικά βότανα, γαρίδες με μους ταραμά και αλμύρα, αρωματισμένες με ούζο μαζί με μπουκές χαρουπόψωμου και ηδονικό τελείωμα με μπακλαβά αλά Μπαξεβάνης με ξηρά φρούτα, καραμελωμένα φύλλα και χειροποίητο παγωτό βανίλια με κατσικίσιο γάλα.

Ελούντα, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη, 2841041230

Ο χάρτης

Τηλ. 2841041230

Site: www.baxevanis.com/ferryman

Facebook:


Τα εστιατόρια