6 Κλειδιά

Βραβευμένες δημιουργίες και μαγικό location


Γαστρονομικό σημείο αναφοράς για το Πήλιο αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλία το εστιατόριο του ξενοδοχείου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016 από το «α»). Το καλοκαιρινό μενού που προτείνει ο σεφ Διονύσης Ζαχαρόπουλος, σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπαξεβάνη, προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με μια ευρηματική δημιουργική ματιά, βάζοντας σε πρώτη θέση τα αρωματικά βότανα και επιφυλάσσοντας έναν ανατρεπτικό ρόλο στο γλυκό κρασί.

Πιάτα που θα γράψουν ιστορία στη γευστική μας μνήμη είναι η σαλάτα γλιστρίδας με σος γιαούρτι, φράουλες μαριναρισμένες σε γλυκό κρασί, πικάντικο μοσχάρι και σορμπέ από καυκαλήθρες, το τατάκι τόνου μαριναρισμένο σε μυρωδικά πάνω σε βλίτα με ξύσμα πορτοκαλιού και κρέμα αβοκάντο με σος εσπεριδοειδών, τα «νιό­κι» ξινομυζήθρας σε αρνίσιο ζωμό με λαχανικά και τραγανά αρνίσια γλυκάδια και το αρνί σιγομαγειρεμένο σε Μαυροδάφνη με θυμάρι και μαντζουράνα πάνω σε πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, με ξύγαλο και ντομάτα κονφί. Επιδόρπιο δροσερό και σοφιστικέ, ο καραμελωμένος ανανάς ποσέ με κρύα μαρέγκα αρωματισμένη με παλαιωμένο τσίπουρο και λεμόνι και παγωτό αρμπαρόριζας με σος βανίλιας.

Ξεν. «6 Κλειδιά», Παραλία Καλλιφτέρη, Άφησσος, Πήλιο, 2423033720, 2423033721, www.6klidia.gr

Ο χάρτης

Τηλ. 24230/33720

Site: www.sixkeys.gr

Facebook:


Τα εστιατόρια