Μαρίνα

Γεύεσαι θάλασσα


Πάνω στο κύμα, με μια έξοχη βεράντα με εκλεπτυσμένη διακόσμηση που θυμίζει κουπαστή πλοίου, το πολυβραβευμένο εστιατόριο «Μαρίνα» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το 2016) που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Κανακάρης, είναι γαστρονομικός προορισμός για όσους φτάνουν στην υπέροχη Χαλκιδική. Για πολλά χρόνια η κουζίνα υπηρετεί τα κλασικά της ψαροσύνης, με βασικό ατού τις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, με τον σεφ Θόδωρο Kαβέζο, το μενού υιοθέτησε και νεωτερισμούς, ακολουθώντας τις απαιτήσεις του σύγχρονου ουρανίσκου.

Δίπλα λοιπόν στις γνωστές και αγαπημένες σπεσιαλιτέ του μαγαζιού (αστακομακαρονάδα, κακαβιά, χταπόδι κρασάτο, αγιορείτικος ροφός στον ταβά), ο σεφ δημιουργεί πιάτα όπως λαβράκι ταρτάρ, καρπάτσιο από κιτρινόπτερο τόνο, γαρίδες σοτέ με βούτυρο αρωματισμένο με σκόρδο και βότανα, ιδιαίτερη μπουγιαμπέσα με σκορπίνα, γαρίδες, καραβίδες, ελάχιστη ντομάτα, πάπρικα και κάρι ή κριθαρότο με γαρίδες αρωματισμένο με μαντζουράνα. Τα μεγάλα (και τα μικρότερα) ολόφρεσκα ψάρια κρατούν την πρώτη θέση με άψογο ψήσιμο στη σχάρα και στεγνό τηγάνι. Ξεχωριστή ιδέα είναι τα ψάρια ποσέ, όπως χριστόψαρο, ροφός, σφυρίδα, που φιλετάρονται και μαγειρεύονται στο ζωμό τους δίνοντας ένα άκρως φινετσάτο πεντανόστιμο έδεσμα. Στα συν του μαγαζιού το άψογο σέρβις και η καλή λίστα κρασιών.

Νέα Ποτείδαια, Χαλκιδική, 2373041570, 2373041825, www.marina-fish.gr/com/

Ο χάρτης

Τηλ. 23730/41570

Site: http://www.marina-fish.gr

Facebook:


Τα εστιατόρια