Από την Τιφλίδα στον Καύκασο: Πήγαμε στη Γεωργία και καταλάβαμε γιατί (το κρασί και η γαστρονομία της) είναι τόσο hot

Σε ζυμώσεις, όχι μόνο πολιτικές, βρίσκεται η χώρα στα σύνορα Ευρώπης και Ασίας, που αναδεικνύεται σε νέο darling όσων αναζητούν νέες τάσεις στο ταξίδι, το φαγητό και το κρασί. Άλλωστε στις ζύμες και τις ζυμώσεις βρίσκεται και η καρδιά του ταξιδιωτικού της DNA.

Nίσυρος

Αν η κοσμική ζωή της Μυκόνου δεν σου λέει τίποτα, αν τα τουριστικά πακέτα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε αφήνουν παγερά αδιάφορο, αν η πισίνα δίπλα στο αιγαιοπελαγίτικο κύμα σού γεννά υπαρξιακά ερωτήματα..., αν για σένα πολυτέλεια είναι μια ντομάτα-ζάχαρη χωρίς «παρεμβάσεις» κομμένη από το περιβόλι, είναι σίγουρο: στη Νίσυρο θα κολλήσεις!

Αχαΐα VS Αρκαδία

Σκι στα Καλάβρυτα ή trekking στο Λούσιο; Ρομαντζάδα στο Δρόμο της Αγάπης στη Βυτίνα ή ριλάξ με θέα το φαράγγι στη Ζαχλωρού; Ατμοσφαιρική σουίτα σε πέτρινο πύργο ή ξύλινο σαλέ μες στα έλατα; Χειροποίητες χυλοπίτες με θέα το Μαίναλο ή παϊδάκια στο δρόμο για την Αγία Λαύρα; Τα δύο χειμερινά classics της ορεινής Πελοποννήσου κονταροχτυπιούνται σε μια αναμέτρηση γιγάντων. Φτιάχνουμε βαλίτσες, παίρνουμε τα βουνά και ζυγίζουμε τα δυνατά τους χαρτιά σε κάθε κατηγορία: από το φυσικό τοπίο ως την αρχιτε

Ζήρια

Η Ιωάννα Γκομούζα χαρτογραφεί το big bang του αγαπημένου μας κοντινού βουνού, κάνοντας crash test στους νέους ξενώνες της Ζήριας και του Φενεού.

Αρκαδία

Η Δέσποινα Ζευκιλή καταγράφει νέες αφίξεις και διαχρονικές αξίες σ’ έναν κλασικό προορισμό που ανανεώνει διαρκώς το προφίλ του, φτιάχνοντας πέντε σενάρια για weekends διαφορετικού στιλ. Φωτογραφίες: Νίκος Αλεξόπουλος