Κοντινές, αρχοντικές, κοσμοπολίτικες, οι Σπέτσες είναι από τα κλασικά νησιά για την ατζέντα του Σεπτέμβρη.
Έχετε κολλήσει στην Αθήνα και μετράτε αντίστροφα για τις ημέρες της άδειας ή τις εξαντλήσατε ήδη; Ποιος είπε ότι πρέπει να μείνετε στην πόλη;
Ακτινογραφούμε την Χάβρη, μια πόλη-μνημείο του μοντερνισμού σε απόσταση αναπνοής από το Παρίσι.
Ανανεωμένο βρήκαμε στην τελευταία μας επίσκεψη το πανέμορφο ξενοδοχείο στα Ζαγοροχώρια, με το εστιατόριό του «Salvia» σε μεγάλη φόρμα.
Μαζεμένο, value for money και ήσυχο, το πάλαι ποτέ νησί των εξόριστων, κρύβει ξεχωριστές εμπειρίες.
Μια πρότυπη αγροτουριστική φάρμα μας συστήνει το άλλο πρόσωπο της Πάρου και προσφέρει ταξιδιωτικές εμπειρίες που μοσχομυρίζουν κυκλαδίτικη γη.
Ο χαλαρός, κοντινός προορισμός υποδέχεται παλιούς και νέους επισκέπτες, διατηρώντας αναλλοίωτο το μοναδικό συνδυασμό του αυθεντικού με το σοφιστικέ.
Ρωτήσαμε την Ελένη Κούκου και το Θεόφιλο Τραμπούλη για την νέα εικαστική έκθεση που σκαρφαλώνει τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου Κρήτης.
Το Abav 2 είναι το νέο concept φιλοξενίας του εμβληματικού ξενοδοχείου «Rodos Palace».
Οι λαϊκές γιορτές της Ανδαλουσίας και τα πανηγύρια της Λέσβου συναντούν τις παραδόσεις του συμποσίου και του καρναβαλιού φιλτραρισμένα μέσα από το βλέμμα 20 καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών απ' όλο τον κόσμο.
Αύρα αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας, έξω καρδιά περαντζάδα του λιμανιού, πεντανόστιμες θαλασσινές γεύσεις και πολλές αφορμές για βουτιές και περιπλανήσεις· το καλοκαιρινό κοκτέιλ απόδρασης στην Καβάλα έχει κάτι για τον καθένα.
Πρώτη γεύση από την εντυπωσιακή νέα πτέρυγα του εμβληματικού ξενοδοχείου της Σκιάθου με την ωραιότερη θέα στις Κουκουναριές.
Από πέρυσι κιόλας, το γαστρονομικό τοπίο της Νάξου έχει περάσει σε νέα φάση. Καινούργια εστιατόρια με πιάτα που χορεύουν στους ήχους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας βγαίνουν στο προσκήνιο, ήδη γνωστοί σεφ επιμελούνται τα μενού, νεαροί τολμηροί σεφ δίνουν τη δική τους ερμηνεία.
Όλα όσα ζήσαμε και δοκιμάσαμε κατά τη διάρκεια του γαστρονομικού φεστιβάλ του ξενοδοχείου «Elysium» που έφερε τέσσερις βραβευμένους σεφ στο εστιατόριο «Noble» και τη ροδίτικη κουζίνα σε τετ α τετ με τη Σαντορίνη, την Κρήτη, το Ιόνιο και τη Μακεδονία.
Η Κατερίνα Γρέγου, επιμελήτρια της έκθεσης Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας, μας μιλάει για την πολιτική κρίση, την κοινωνική αλλαγή και τις Μπιενάλε.
Νησί με αντιθέσεις και συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων, μένει στη μνήμη χάρη στις παραλίες, τα ιδιαίτερα χωριά και την αυθεντικότητα των εμπειριών που προσφέρει.
Οι επιμελητές της έκθεσης μας μιλούν για τη σχέση τέχνης και αρχαιολογίας και το πώς η έκθεση σε προσκαλεί σε έναν διαφορετικό περίπατο στο νησί.
Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί όπως κάθε χρόνο, μίλησε με τους ανθρώπους-κλειδιά και τσεκάρισε σε βάθος τις νέες αφίξεις και τις κλασικές αξίες.
Το «Kardamili Project» εγκαινιάζει την νέα του έκθεση με τίτλο «Το οχυρό».