Τα μεγάλα πάρτι το δεκαήμερο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι κλασική αφορμή για ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για σινεφίλ και όχι μόνο, αφού, εκτός από τις σκοτεινές της αίθουσες, μεταμορφώνει και ολόκληρο το party scene της πόλης.

Τα μεγάλα πάρτι το δεκαήμερο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου (φέτος 1-11/11) είναι κλασική αφορμή για ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για σινεφίλ και όχι μόνο, αφού, εκτός από τις σκοτεινές της αίθουσες, μεταμορφώνει και ολόκληρο το party scene μιας πόλης που ξέρει να διασκεδάζει. Ιδού τα highlights!

Τα στανταράκια

Τα μεγάλα πάρτι το δεκαήμερο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - εικόνα 1

Event ID: Έχοντας πλήρη επίγνωση του πώς το after των προβολών είναι εξίσου σημαντικό με τις ίδιες τις ταινίες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει εδώ και δεκαετίες καθιερώσει πάρτι που αποτελούν πια θεσμό. Τα πάρτι έναρξης και λήξης συγκεντρώνουν την crème de la crème της τοπικής κινηματογραφίας, το staff & volunteer party είναι το πιο ακομπλεξάριστο και χαλαρό event του φεστιβάλ, ενώ το πάρτι της Αγοράς, του επαγγελματικού δηλαδή τμήματος του φεστιβάλ, έχει διαχρονικά το πιο δυναμικό σερί σε ηχηρούς DJs.

Οι λεπτομέρειες: Το «Ύψιλον», στα hip Άνω Λαδάδικα, παρτάρει (3/11) με special cocktails. Δικτυωθείτε στο Staff & Volunteer party (5/11) στο «Εφημερίδα SKG». Μετά τα βραβεία της Αγοράς ο Dear Quentin θα αναλάβει τα decks της Αποθήκης Γ΄ (9/11), ενώ μετά την τελετή λήξης (11/11) μας αποχαιρετούν οι Gangsters of Love.

Tip Μια στροφή από το «Ύψιλον» θα βρείτε το «Vin» (Κατούνη 31) για κορυφαίο πρωινό.

Τα κινηματογραφικά

Τα μεγάλα πάρτι το δεκαήμερο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - εικόνα 2

Event ID: Η πάρτι ατμόσφαιρα της πόλης δεν απευθύνεται μόνο στους θεατές αλλά και στους καλεσμένους του φεστιβάλ, με τα πάρτι της διοργάνωσης να έχουν παρασύρει σε ρόλο DJ ακόμη και σκηνοθέτες όπως ο Φατίχ Ακίν και ο Ρομέν Γαβράς. Ο τελευταίος έρχεται και φέτος με τη νέα του ταινία, την γκανγκστερική κωμωδία «The World is Yours», ενώ επετειακή προβολή διοργανώνεται και για τα 50 χρόνια του «Yellow Submarine». Επιπλέον, στα ραντάρ είναι πάντα τα πάρτι της ομάδας των Νυχτών Πρεμιέρας.

Οι λεπτομέρειες: Ο Λουκάς Κατσίκας των Νυχτών Πρεμιέρας θα μιξάρει κινηματογραφικές και μη μουσικές στο «COO Café Bar» (5/11). Αμέσως μετά την προβολή της νέας του ταινίας «The World is Yours» ο Ρομέν Γαβράς θα υποδέχεται κόσμο στο «Urania Bar», ενώ δεν αποκλείεται να παρασυρθεί στα decks από τις μουσικές του Κορμοράνου (7/11). Το«Yellow Submarine» πάρτι θα γίνει στο «COO Café Bar» (4/11).

Tip Κατεβαίνοντας την Αριστοτέλους, must τα σουτζουκάκια στα «Βομβίδια» (Ηρακλείου 35).

Τα αφιερωματικά

Τα μεγάλα πάρτι το δεκαήμερο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - εικόνα 3

Event ID: Το μεγάλο αφιέρωμα του 59ου Φεστιβάλ ρίχνει φέτος τον προβολέα στο ελληνικό queer cinema: σχεδόν 40 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες θα προβληθούν σε αυτήν τη διαδρομή στην ιστορία. Από το πληθωρικό «Vortex» του Νίκου Κούνδουρου μέχρι τον εμβληματικό «Άγγελο» του Γιώργου Κατακουζηνού και από εκεί στη «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα και στα «Καλιαρντά» της Παόλας Ρεβενιώτη, το φετινό focus δεν θα προσφέρει μόνο ευκαιρίες για συζήτηση, αλλά θα προβάλει και σπουδαίες στιγμές για την ιστορία του ελληνικού σινεμά.

Οι λεπτομέρειες: Όχι με ένα, αλλά με δύο πάρτι θα δώσει ευκαιρίες για κουβέντα το φετινό φεστιβάλ την Πέμπτη 8/11. Η marlindarlin θα δώσει το ρυθμό αναλαμβάνοντας τα warm up tunes του pre-party του αφιερώματος στο (κλασικό στέκι των φεστιβαλιστών) «La Doze» από τις 9.30 μ.μ., ενώ οι θερμοκρασίες θα ανεβούν ακόμη περισσότερο, όταν στις 11 μ.μ. ανοίξει τις πόρτες του το «Enola Gay Bar» για το επίσημο πάρτι του αφιερώματος.

Tip Απέναντι από το «La Doze», δοκιμάστε την καλύτερη street pizza του κέντρου στο «Pozelli» (Αν. Συγγρού 7).

Συναυλιακός Πυρετός

Τα μεγάλα πάρτι το δεκαήμερο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - εικόνα 4

Event ID: Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης χωρίς συναυλίες είναι σαν σινεμά χωρίς σάουντρακ: από προβολές αριστουργημάτων του βωβού κινηματογράφου με ζωντανή μουσική μέχρι εμφανίσεις εμβληματικών συνθετών του παγκόσμιου σινεμά, οι συνεργασίες του φεστιβάλ με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και άλλα σημαντικά venues έχουν χαρίσει μερικές αξιομνημόνευτες στιγμές. Φέτος το φεστιβάλ ετοιμάζει δύο σπουδαίες μουσικές βραδιές.

Οι λεπτομέρειες: Τέλος της φετινής διεθνούς κριτικής επιτροπής, ο Αλφόνσο Βιλαλόνγκα θα δώσει μια συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μουσικές από ταινίες του, ενώ θα παρουσιάσει και δικές του συνθέσεις, στις 8/11, στο «Duende Jazz Bar». Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Γ. Βράνου, θα παρουσιάσει μουσικές των Ρ. Σακαμότο, Τζ. Γουίλιαμς κ.ά. συνθετών που έχουν ντύσει ταινίες του ασιατικού σινεμά. Στις 2/11 στο Μέγαρο Μουσικής.

Tip Κλείστε γλυκά την βραδιά με ένα nightcap στο «Navona» στο «Makedonia Palace».

Η ελεύθερη αγορά

Τα μεγάλα πάρτι το δεκαήμερο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - εικόνα 5

Event ID: Φυτώριο μερικών από τις μεγαλύτερες φωνές της ελληνικής σκηνής, η Θεσσαλονίκη δεν είναι η πόλη που επισκέπτεσαι αψηφώντας τις πίστες της: από το μυθικό «Μούσες Εν Χορώ», που έχει να αφηγηθεί ιστορίες φοιτητικών πάρτι από τις εποχές του Μεγαλέξανδρου, μέχρι την εμβληματική «Πύλη Αξιού», που έχει υποδεχτεί από τον Σάκη Ρουβά στον Βασίλη Καρά, η πόλη αγαπά τις πίστες της και δεν ντρέπεται να το δείξει. Ιδίως φέτος, που η νύχτα της βιώνει μια νέα άνοιξη.

Οι λεπτομέρειες: Η Άννα Βίσση αναστατώνει ήδη την πόλη στην «Barbarella Live», κρατώντας Παρασκευή και Σάββατο το party mood στα ύψη, υποδεχόμενη παράλληλα αναπάντεχους guests. Φρέσκια άφιξη στη Θεσσαλονίκη (πρεμιέρα μόλις στις 26/10) η Νατάσσα Θεοδωρίδου, παρέα με τον local hero της πίστας Πέτρο Ιακωβίδη σε πιο μασίφ λαϊκά μονοπάτια, αλλά και τον Stan δίπλα τους, ανάβουν φωτιές στο «Club Vogue» κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Tip Ύστερα από κάθε σοβαρό ξενύχτι, η Θεσσαλονίκη που ξέρει μαζεύεται γύρω απ’ τις μπουγάτσες του «Γιάννη» (Μητροπόλεως 106).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.