Η ευκαιρία να ζήσετε το δικό σας «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» σε ξύλινα σπιτάκια για παρέες

Ξύλινα σπιτάκια βγαλμένα σαν από παραμύθι προσφέρονται για overdose φύσης και ραχατιού πλάι στο τζάκι. Πολλά από αυτά φιλοξενούν μέχρι και 8 άτομα, ευνοώντας την παρεϊστικη διάθεση αλλά και το πορτοφόλι μας.

Η ευκαιρία να ζήσετε το δικό σας «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» σε ξύλινα σπιτάκια για παρέες

Ξύλινα σπιτάκια βγαλμένα σαν από παραμύθι προσφέρονται για overdose φύσης και ραχατιού πλάι στο τζάκι. Πολλά από αυτά φιλοξενούν μέχρι και 8 άτομα, ευνοώντας την παρεϊστικη διάθεση αλλά και το πορτοφόλι μας.

Άνω Δολιανά – Χορευταρού Άνω Δολιανών

Η ευκαιρία να ζήσετε το δικό σας «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» σε ξύλινα σπιτάκια για παρέες - εικόνα 1

Αν και μόλις 20 χλμ. μακριά από την Τρίπολη, οι 20 ξύλινες μονοκατοικίες του δασικού χωριού «Άνω Δολιανά» βρίσκονται σκαρφαλωμένες σε υψόμετρο 1180 μ. στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα και με ένα μαγευτικό κοκτέιλ θέας που περιλαμβάνει από τους κάμπους της Τεγέας και της Μαντινείας μέχρι τις κορυφές του Μαινάλου, του Χελμού και της Ζήριας. Κατά περίπτωση κοιμίζουν από 2 μέχρι και 8 άτομα και διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με καθιστικό, τζάκι, κεντρική θέρμανση και βεράντα. Για τους λάτρεις του αγροτουρισμού υπάρχουν περιβόλια με άφθονα ζαρζαβατικά. Σημείο συνάντησης το μεγάλο κεντρικό σαλέ με βιβλιοθήκη, επιτραπέζια και μεγάλες τζαμαρίες που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη θέα. Οι γευστικές επιλογές περιλαμβάνουν σούπες, γιουβέτσι, αχνιστό χοιρινό με σέλινο κ.α. (€ 55 για 2 άτομα, € 65 για 4 άτομα, € 95 για 8 άτομα, χωρίς πρωινό, 6978971575).

Wild Life – Λίμνη Πλαστήρα

Η ευκαιρία να ζήσετε το δικό σας «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» σε ξύλινα σπιτάκια για παρέες - εικόνα 2

Περιτριγυρισμένο από πυκνό ελατόδασος και με φοβερή θέα στην οροσειρά των Αγράφων και το φαράγγι του Καραμανώλη, το συγκρότημα «Wild Life» βρίσκεται στον οικισμό Ράφηνα της Λίμνης Πλαστήρα. Αποτελείται από 8 αυτόνομες και πλήρως εξοπλισμένες ξύλινες κατοικίες, οι οποίες διαθέτουν τζάκι με ξύλα που παρέχονται χωρίς χρέωση, αυτόνομη θέρμανση και μικρή γωνιά-κουζίνα όπου μπορείτε να παρασκευάσετε τα ροφήματα που παρέχονται δωρεάν. Το προαιρετικό πρωινό σερβίρεται στο σπιτάκι όποια ώρα θέλετε και είναι κάθε μέρα διαφορετικό, αλλά πάντα σπιτικό και περιλαμβάνει από αυγά από τις κότες τους και ελατήσιο μέλι μέχρι λουκουμάδες, κρέπες και τις τοπικές πίτες μπατζίνες. Αν δεν κάνει πολύ κρύο μπορείτε να το απολαύσετε και στο εξωτερικό τραπεζάκι (από € 80).

Xenios Chalets – Κάτω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας

Η ευκαιρία να ζήσετε το δικό σας «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» σε ξύλινα σπιτάκια για παρέες - εικόνα 3

Στην Κάτω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας, με τους καστανόλογγους, τις καρυδιές και τους κέδρους και σε υψόμετρο 950 μ. το «Xenios Chalets» απλώνεται σε 13 σαλέ κατασκευασμένα από φινλανδικό ξύλο, όλα με εξοπλισμένη κουζίνα και αυτόνομη θέρμανση. Τα 7 δίκλινα φιλοξενούν μέχρι 3 άτομα το καθένα, ενώ τα 6 τετράκλινα κοιμίζουν μέχρι 8 άτομα σε δύο κρεβατοκάμαρες και διαθέτουν τζάκι. Στο ανεξάρτητο κεντρικό κτίριο, όπου παρέχεται δωρεάν ασύρματο internet, υπάρχει χώρος καθιστικού με τζάκι και μπαρ για χάζι στις βουνοκορφές της Πίνδου από τα μεγάλα παράθυρα. Στο χώρο του εστιατορίου, όπου σερβίρεται και το πρωινό με ζυμωτό ψωμί και ντόπια προϊόντα, θα γευθείτε τοπικές παραδοσιακές συνταγές όπως αγριογούρουνο στιφάδο, αρνάκι στη γάστρα και χοιρινό με πιπεριές από κρέατα δικής τους παραγωγής, αλλά και χειροποίητες πίτες (€ 65 τα 2 άτομα, κάθε επιπλέον άτομο € 15, Κυριακή έως Πέμπτη € 130 τα 2 άτομα για τις 5 μέρες, 2634041111).

Timber Land Cabins – Ζαρούχλα

Η ευκαιρία να ζήσετε το δικό σας «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» σε ξύλινα σπιτάκια για παρέες - εικόνα 4

Οι 5 αυτοτελείς, μονόχωρες κατοικίες του «Timber Land Cabins» συγκροτούν μια ήσυχη γειτονιά στη ρεματιά της Ζαρούχλας, μια ανάσα από το τεράστιο δάσος της με έλατα και πεύκα. Αν και πέτρινα εξωτερικά, τα σπιτάκια των 50 τ.μ. έχουν ανοιχτόχρωμη ξύλινη εσωτερική κατασκευή και είναι πολύ κομψά διακοσμημένα στα πρότυπα του english country style. Διαθέτουν ανοιχτή κουζίνα με ποιοτικό εξοπλισμό, τηλεόραση LCD και dvd player με μικρή συλλογή από ταινίες, αυτόνομη θέρμανση, αναπαυτικά κρεβάτια με πολύ καλά λευκά είδη, ενώ το καθένα έχει τη δική του αυλή. Ενισχύοντας την γενικότερη ατμόσφαιρα χαλάρωσης, κάθε κατοικία έχει μεγάλο τζάκι και οντά, ο οποίος ανοίγει και γίνεται διπλό κρεβάτι (από € 100 τα 2 άτομα, οικογένειες από € 115, 6981 403 012)

Λιβαδάκι – Φθιώτιδα

Η ευκαιρία να ζήσετε το δικό σας «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» σε ξύλινα σπιτάκια για παρέες - εικόνα 5

Στους πρόποδες του Βελουχιού και στα 20 περίπου λεπτά από το Καρπενήσι, το δασικό χωριό «Λιβαδάκι» αποτελείται από 20 προσεγμένα ξύλινα σπιτάκια. Περιλαμβάνουν 2 υπνοδωμάτια, κουζίνα - καθιστικό και μεγάλη βεράντα με θέα στους τριγύρω ορεινούς όγκους. Το εστιατόριο του κεντρικού κτιρίου με τους κοινόχρηστους χώρους προσφέρει «βουνίσιες» γεύσεις με πρώτες ύλες από τα γύρω χωριά. Καθώς το «Λιβαδάκι» βρίσκεται σε μία καταπράσινη έκταση 15 στρ. με έλατα και καστανιές που θυμίζει αλπικό λιβάδι, είναι πολλές οι δραστηριότητες οι οποίες παρέχονται στο χώρο του, όπως αναρρίχηση, πεζοπορία, ιππασία και τοξοβολία, ενώ και η ευρύτερη περιοχή ενδείκνυται για rafting, canyoning, jeeping και άλλα που θα γοητεύσουν τους λάτρεις της αδρεναλίνης (€ 75 τα 2 άτομα, κάθε επιπλέον άτομο € 10, 6973235188).

Καταφύγια

Για όσους αναζητούν ακόμα πιο budget και to-know-us-better καταστάσεις υπάρχει πάντα και η εναλλακτική των ορεινών καταφυγίων, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα και με κόστος διαμονής που δεν υπερβαίνει τα € 13 ανά άτομο. Όπως το «Μιχαήλ Δέφνερ», σε υψόμετρο 1850μ. και μόλις 500 μέτρα από το χιονοδρομικό του Παρνασσού. Διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και ενοικιάζει εξοπλισμό σκι (6986055080).

Εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό, οι τιμές αφορούν διαμονή 2 ατόμων, είναι ανά ημέρα και περιλαμβάνουν πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.