10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς

Όταν όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη δεν έχει να κάνεις τίποτε άλλο παρά να είσαι προετοιμασμένος να μαζέψεις τις παρακάτω εμπειρίες

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς

Μια πρωτεύουσα που δεν τη βαριέσαι ποτέ καθώς κυριαρχεί η λάμψη της και το ξεχωριστό της στιλ. Για αυτό και δικαίως ονομάζεται η «αιώνια πόλη». Κατάλληλος προορισμός για όλο το χρόνο και σε απόσταση αναπνοής. Τι άλλο θες;

Να χαθείς στο ιστορικό κέντρο της πόλης

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 1

Εκεί «συνωστίζονται» μεγαλοπρεπή κτίρια: από αψίδα σε palazzo, από μουσείο σε σιντριβάνι και από forum σε basilica. Κάπου εδώ νιώθεις ότι «περπατάς στην ιστορία της».

Να επισκεφθείς το Colosseo

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 2

Σύμβολο της Αρχαίας Ρώμης, ένα αρχιτεκτόνημα από τραβερτίνο λίθο, το Κολοσσαίο που βλέπουμε σήμερα είναι ο σκελετός του ιστορικό πενταόροφου αμφιθεάτρου, που χωρούσε 70.000 θεατές.

Να κάνεις βόλτα στο Foro Romano

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 3

Ανάμεσα στην Piazza Venezia και στο Colosseo, η Αρχαία Αγορά είναι στην ουσία μέρος της καθημερινότητας της πόλης.

Να θαυμάσεις το Βατικανό

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 4

Η παπική πολιτεία, κράτος εν κράτει, είναι ένα γιγάντιο μουσείο: 70.000 έργα τέχνης εκτίθενται σε 42.000 τ.μ., με 50.000 να περιμένουν στις αποθήκες.

Να νιώσεις δέος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 5

Τα μεγέθη στη μεγαλύτερη βασιλική της χριστιανοσύνης είναι αφοπλιστικά: και μόνο η πλατεία που σχεδίασε ο Μπορομίνι έχει έκταση 22.000 τ.μ. και ένα περιστύλιο με 248 κολόνες και 140 αγάλματα. Σε κάθε γωνιά του κρύβονται θησαυροί τέχνης.

Να κάνεις το κλασικό πέρασμα από τη Fontana di Trevi

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 6

Must στάση ανάμεσα στα palazzi και τα μεσαιωνικά στενά. Η Fontana di Trevi είναι σύμβολο για τη Ρώμη: η χάρη και η ελαφράδα του νερού συνδιαλέγονται με τη μεγαλοπρέπεια της μπαρόκ σύνθεσης, σε ένα έργο τέχνης με διαχρονική δύναμη.

Να μυηθείς στη σύγχρονη τέχνη στα μουσεία MAXXI & MACRO

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 7

Το Εθνικό Μουσείο των Τεχνών του 21ου αιώνα φέρει την αρχιτεκτονική σφραγίδα της starchitect Ζάχα Χαντίντ. Έχει μια μόνιμη συλλογή αφιερωμένη στη σύγχρονη τέχνη και την αρχιτεκτονική και χώρους για πιο πειραματικές εκθέσεις. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ρώμης και το προαναφερθέν MAXXI αποτελούν τις ναυαρχίδες της σύγχρονης τέχνης της πόλης.

Να κάνεις μια στάση στην Piazza Navona

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 8

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και δημοφιλείς πλατείες της πόλης. Τρία μπαρόκ σιντριβάνια δίνουν τον τόνο –με φόντο το θαυμάσιο επίσης μπαρόκ ναό της Sant’Agnese in Agone–, το Σιντριβάνι των 4 ποταμών, το Σιντριβάνι του Μαυριτανού και το Σιντριβάνι του Ποσειδώνα.

Να ανακαλύψεις τα Castelli Romani

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 9

Αν θες να κάνεις μια κοντινή εκδρομή, ανάμεσα στους λόφους Albani και Tuscolani, σε μικρή απόσταση (περίπου 25 χλμ.) νοτιοανατολικά της Ρώμης, υπάρχει μια περιοχή με πολλά μικρά χωριουδάκια, όπου παράγεται κρασί, γνωστά ως Castelli Romani. Τα πιο γνωστά χωριά είναι το Castel Gandolfo, όπου βρίσκεται και το θερινό μέγαρο του πάπα, και το Frascati, διάσημο για τα λευκά κρασιά του.

Να απολαύσεις την τοπική κουζίνα

10 εμπειρίες για τη Ρώμη της πρώτης φοράς - εικόνα 10

Δοκίμασε το τυπικό ρωμαϊκό μενού γιατί το φαγητό είναι παντού: trattorie, osterie, ristoranti, αλλά και μοντέρνα μαγαζιά, με πιο σύγχρονη ματιά στην τοπική κουζίνα σε βάζουν στον πειρασμό - στην Ιταλία είσαι άλλωστε.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Ρώμη στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.