9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα

Βόλτες με ξεχωριστό πολιτιστικό χρώμα, ζωντανές γειτονιές και ιδιαίτερη κουζίνα σε μια πόλη ιδανική για φθινοπωρινή value for money απόδραση.

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα

Βόλτες με ξεχωριστό πολιτιστικό χρώμα, ζωντανές γειτονιές και ιδιαίτερη κουζίνα σε μια πόλη ιδανική για φθινοπωρινή value for money απόδραση.

Να κάνεις βόλτα στην Γέφυρα του Καρόλου

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα - εικόνα 1

Κατασκευάστηκε το 1357 και αποτελεί την πιο δημοφιλή περαντζάδα μεταξύ Παλιάς Πόλης και κάστρου. Κατά μήκος της θα μετρήσεις τριάντα αγάλματα (αντίγραφα μπαρόκ).

Να παρακολουθήσεις μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα - εικόνα 2

Ίσως το πιο γνωστό «εξαγώγιμο» πολιτιστικό προϊόν της Πράγας και μια εμπειρία από μόνο του. Τα Image Theatre, National Black Light Theatre και Jiri Srnec Black Light Theatre οf Prague είναι οι πιο δημοφιλείς καλλιτεχνικές ομάδες μαύρου θεάτρου που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Να δεις την παρέλαση των αποστόλων στο Αστρονομικό Ρολόι Οrloj

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα - εικόνα 3

Σήμα κατατεθέν της Παλιάς Πόλης, το πρωτοποριακό για την εποχή του ρολόι του 15ου αιώνα, στο γοτθικό πύργο του παλιού δημαρχείου, δείχνει τέσσερις διαφορετικές ώρες, τη θέση των αστεριών και τους μήνες του έτους. Κάθε ώρα οι τουρίστες συνωστίζονται για να δουν τον Θάνατο –υπό μορφήν σκελετού– να αναποδογυρίζει την κλεψύδρα του για να ανοίξει το πορτάκι και να ακολουθήσει η παρέλαση των δώδεκα αποστόλων, του Τούρκου, του Φιλάργυρου και της Ματαιοδοξίας, η οποία ολοκληρώνεται με το κρώξιμο του πετεινού.

Να επισκεφτείς το Μουσείο Κάφκα

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα - εικόνα 4

Χειρόγραφα, γράμματα και οπτικοακουστικό υλικό συνδέουν με διαδραστικό τρόπο τον γνωστό συγγραφέα με τη γενέτειρά του σε ένα όμορφο μουσείο στο κάστρο.

Να γνωρίσεις τον μετρ της αρ νουβό Αλφόνσο Μούχα

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα - εικόνα 5

Έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, κάρβουνο, παστέλ, λιθογραφίες αλλά και προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη-σήμα κατατεθέν του τσέχικου μοντερνισμού παρουσιάζονται στο Μουσείο Μούχα μπαρόκ Μέγαρο Kaunicky στην καρδιά της Πράγας.

Να χαζέψεις τις βιτρίνες της οδού Parizska

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα - εικόνα 6

Ο πιο λαμπερός δρόμος με τα επώνυμα καταστήματα ξεκινάει από την πλατεία της Παλιάς Πόλης και καταλήγει στο ποτάμι.

Να «χαθείς» στην Εβραϊκή Γειτονιά

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα - εικόνα 7

Για μια πιο ήσυχη βόλτα προτείνουμε την Εβραϊκή Γειτονιά βόρεια της Παλιάς Πόλης, τόσο χάρη στην αρχιτεκτονική της όσο και γιατί εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένα μοντέρνα μπαράκια και μπουτίκ.

Να πας εκδρομή στο χωριό Cesky Krumlov

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα - εικόνα 8

Για απόδραση από την πρωτεύουσα αξίζει η επίσκεψη στο χωριό Cesky Krumlov, ένα αρχιτεκτονικό διαμαντάκι με κτίρια από το 14ο μέχρι το 17ο αιώνα, κυρίως γοτθικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ, κάστρο και τον παραμυθένιο ναό του Αγίου Βίτου.

Να δοκιμάσεις τα best of της τσέχικης κουζίνας

9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα - εικόνα 9

Κρέας (μοσχάρι, χοιρινό ή πάπια) με λάχανο τουρσί, μαλακά knedliky (σαν ντάμπλινγκ), σάλτσες φρούτων αλλά και γκούλας κυριαρχούν στα εστιατόρια τοπικής κουζίνας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τσέχικες μπίρες και τα ηδύποτα Fernet Stock και Becherovka.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την Πράγα στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.