Πότε να πάτε : Το καλοκαίρι, στις αρχές του φθινοπώρου αλλά και το Πάσχα που αναβιώνουν ξεχασμένα παραδοσιακά έθιμα.
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φεστιβάλ για τους φίλους του κρασιού, που εστιάζει στην αναγέννηση του μεσσηνιακού αμπελώνα, πραγματοποιείται στη Navarino Agora, δίνοντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων.
Ο Βαλσάμης Δουκάκης έζησε την ανοιξιάτικη εμπειρία της «Costa Navarino», έφτιαξε και έφαγε χυλοπίτες, έμαθε τα τελευταία νέα και είδε στην πράξη πώς αποδίδει η μοναδική αυτή διασύνδεση της μονάδας με το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, την Ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.
Είναι η εποχή που οι αποδράσεις στην Πελοπόννησο πληθαίνουν, δίνοντας μας μια ωραία αφορμή για να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ταβέρνες της, αξιολογημένες από τον AlphaGuide.
Από τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού με το animation στη Σύρο και το φιστίκι στην Αίγινα, μέχρι τις πρωτοεμφανιζόμενες ή και μη αθλητικές συναντήσεις σε Μεσσηνία, Εύβοια και Σπέτσες και με ατμοσφαιρικούς ξενώνες από τη Γουμένισσα μέχρι τη Λακωνία να οργανώνουν αγροτουριστικά τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι αποδράσεις.
Οι τοπικές γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας ανθούν. Η Μεσσηνία παίρνει τη σκυτάλη από τη Σαντορίνη και τρέχει μαζί της στον ελληνικό γευστικό στίβο. Ζήτω η «γαλανόλευκη» γαστρονομία!
Κάστανα, μανιτάρια, ελιές μπαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ταξιδιωτική μας ατζέντα, με τη συγκομιδή τους να θυμίζει γιορτή και να εμπνέει ωραίες αγροτουριστικές εκδρομές. Διαλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα ραντεβού. Σηκώστε μανίκια!
Με νέα εστιατόρια, ένα διαδραστικό περιβαλλοντικό εκθεσιακό χώρο και νέο signature γήπεδο γκολφ, το ξενοδοχειακό συγκρότημα που έβαλε τη Μεσσηνία στο διεθνή ταξιδιωτικό χάρτη υποδέχεται δυναμικά τη σεζόν.