Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου

Είναι η εποχή που οι αποδράσεις στην Πελοπόννησο πληθαίνουν, δίνοντας μας μια ωραία αφορμή για να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ταβέρνες της, αξιολογημένες από τον AlphaGuide.

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου

Είναι η εποχή που οι αποδράσεις στην Πελοπόννησο πληθαίνουν, δίνοντας μας μια ωραία αφορμή για να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ταβέρνες της, αξιολογημένες από τον AlphaGuide.

Taverna, Costa Navarino

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 1

Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες που προέρχονται από κτήματα που ανήκουν στο συγκρότημα του Costa Navarino, αλλά και ο ιδιαίτερος χώρος μέσα στην μικρή αυλή καθιστούν την «Τaverna», σημείο αναφοράς. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016. Περισσότερα εδώ.

Αρκαδιανή, Ψάρι

Η «Αρκαδιανή» είναι ένας εξαιρετικά προσεγμένος δημοτικός πολυχώρος, αφιερωμένος στη μωραΐτικη σπιτική μαγειρική. Το εστιατόριό του, όμορφο και καλοστημένο, αγναντεύει την κοιλάδα της Μεγαλόπολης και σερβίρει μεζέδες και πιάτα παραδοσιακά μαγειρεμένα από έμπειρα χέρια και με αγνές πρώτες ύλες. Περισσότερα εδώ.

Βασιλειάδης, Καλαμάτα

Δεν είναι εύκολο να βρεις την ταβέρνα του Κώστα Βασιλειάδη, αφού ούτε ταμπέλα δεν θέλει να βάλει. Είναι όμως η γευστική έκπληξη της περιοχής. Περισσότερα εδώ.

Η Σπηλιά, Άργος

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 2

Η μαεστρία στην κουζίνα αλλά και η ποιότητα των υλικών, δίνουν ένα εκπληκτικό γαστρονομικό αποτέλεσμα. Περισσότερα εδώ.

Σπυρανδρέας, Ερμιόνη

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 3

Από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της περιοχής, με ιστορία από το 1968, δίπλα στο κύμα. Περισσότερα εδώ.

Κληματαριά, Βυτίνα

Η παλιότερη παραδοσιακή ταβέρνα της Βυτίνας. Δοκιμάστε τον ξινό τραχανά, το κλασικό παστό της περιοχής και τις πίτες με πολύ καλό σπιτικό φύλλο, σπανάκι ή άλλα χόρτα και ντόπιο τυρί. Περισσότερα εδώ.

Ζέρζοβα, Παναγιά

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 4

Στο μικροσκοπικό χωριουδάκι στις παρυφές του δυτικού Μαινάλου, ο Γιάννης και η Βαγγελιώ μαγειρεύουν θαυμάσια, χρησιμοποιούν προϊόντα της περιοχής, φτιάχνουν δικιά τους φέτα και τσίπουρο, χυλοπίτες με καμμένο βούτυρο και μυζήθρα... Περισσότερα εδώ.

Κληματαριά, Βαλτεσινίκο

Ανακαινισμένη ταβέρνα με μεγάλη βεράντα, άνετη σάλα και ιστορία 25 χρόνων. Περισσότερα εδώ.

Το Στέκι (Δεδάκης), Καστανιά

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 5

Μαζί με την αλπική θέα από τις μεγάλες τζαμαρίες, απολαμβάνουμε την εξαιρετική πίτα με χειροποίητο φύλλο και γέμιση από πικάντικα χόρτα και όχι μόνο. Περισσότερα εδώ.

Γεύση και Οίνος, Κεφαλάρι

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 6

Εξαιρετική τοπική κουζίνα, με δικά τους κρεατικά -ο κ. Βασίλης είναι κτηνοτρόφος- και τυροκομικά. Δοκιμάστε από την κ. Σοφία μια φοβερή τοπική "μαγειρίτσα" με χοιρινό και κρεμμύδια. Περισσότερα εδώ.

Ριγάνι, Λουτράκι

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 7

Το ατού του, βρίσκεται στο "χέρι" του Kώστα στην κουζίνα και στην απροσποίητα κεφάτη φροντίδα της Ελένης στη σάλα. Το μενού είναι ελληνικό. Περισσότερα εδώ.

Μπαρμπα-Πέτρος, Αρεόπολη

Κλασικά ελληνικά μαγειρευτά αλλά και πρωτότυπες συνταγές, όπως κολοκυθοκορφάδες με σέλινο και μελιτζανοπατάτες. Περισσότερα εδώ.

Ο Τάκης, Λιμένι

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 8

Απολαύστε φρέσκο και κυρίως σωστά ψημένο ψάρι σε μία από τις πιό γνωστές ψαροταβέρνες της Πελοποννήσου. Περισσότερα εδώ.

Ο Μαύρος Πειρατής (Νίκος), Νέο Οίτυλο

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 9

Δοκιμάστε το σωστά ψημένο ψάρι όλο το χρόνο αλλά και την πεντανόστιμη ψαρόσουπα. Περισσότερα εδώ.

Εν Χατίπι, Σπάρτη

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 10

Ο ιδιοκτήτης και σεφ Μιχάλης Τσαγκάρης, μαζί με τη γυναίκα του, ετοιμάζουν περισσότερα από 30 νοστιμότατα καλοφτιαγμένα πιάτα, με δικά τους λαχανικά και εξαιρετικό ελαιόλαδο και ντόπιες πρώτες ύλες. Περισσότερα εδώ.

Κυρία Λέλα, Καρδαμύλη

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 11

Νοστιμότατη κουζίνα κι εξαιρετικά μαγειρευτά σε περιορισμένη ποικιλία. Δοκιμάστε την πολίτικη σαλάτα με μελιτζάνες, πιπεριές, σκόρδο και γιαούρτι, το εξαιρετικό χοιρινό ριγανάτο και το κοτόπουλο στο φούρνο με δεντρολίβανο. Περισσότερα εδώ.

Αννόβερο, Βαθύ - Γύθειο

Νέα πνοή στο κλασικό εστιατόριο της δεκαετίας του ’80, έχει δώσει η νέα γενιά της οικογένειας Ζευγολατάκου, όπου θα απολαύσετε ελληνικές και διεθνείς γεύσεις με έμφαση στο κρέας και στα προϊόντα της εποχής. Περισότερα εδώ

Κληματαριά, Μεθώνη

Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα καλοφτιαγμένου ελληνικού φαγητού, με τοπικά υλικά και δικό τους ελαιόλαδο, αλλά και πιάτα της ώρας και γουρουνοπούλα στον ξυλόφουρνο που λιώνει στο στόμα. Περισσότερα εδώ.

Γρηγόρης, Πύλος

Με διακόσμηση καλού εστιατορίου, απέναντι από την πλατεία Ναυαρίνου όπου σερβίρει όταν ο καιρός το επιτρέπει, διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά από παραδοσιακά μαγειρευτά σε ολόκληρη την περιοχή, κρεατικά στη σχάρα, φρέσκα μικρόψαρα. Περισσότερα εδώ.

Έλενα, Φοινικούντα

Μία από τις διασημότερες ταβέρνες της περιοχής, πάνω σε ύψωμα, με φανταστική θέα στην απέναντι ακτογραμμή και στο λιμανάκι. Μεγάλος κατάλογος -μαγειρευτά, κρεατικά της ώρας, ψάρια και θαλασσινά, προϊόντα από τη φάρμα τους (κοκόρια, κατσίκια, κουνέλια) ωραία δικά τους τυριά (τουλουμοτύρι, ταλαγάνι) και ενδιαφέρον δικό τους κρασί. Περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.